Szomszédos országok piacaira tervezi belépését a Képáruház.hu

Összesen 132 millió forintos tőkebefektetést kap az iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.-től az egyedi fali dekorációk gyártásával és online kereskedelmével foglalkozó startup, ami most a szomszédos országok piacaira tervezi belépését.

A Képáruház.hu nevű magyar startupot 2015-ben alapították, a cég teljesen testre szabható faliképek tervezésével, gyártásával és online kereskedelmével foglalkozik. A vállalkozás, amelynek sikerét jelzi, hogy elnyerte az Ország Boltja címet, komplex szolgáltatást nyújt: a termékek elkészítésétől, a logisztikán át a vevőszolgálatig, ami teljesen egyedülállóvá teszi nemzetközi viszonylatban is.

"Minden otthon egyedi és személyes. A Képáruház alapötlete is ebből indult ki, hiszen vásárlóinknak olyan faldekoráció tervező szolgáltatást nyújtunk, melynek segítségével a falikép minden paraméterét a saját nappalijuk (konyhájuk, hálószobájuk, irodájuk stb.) stílusának, színeinek, beosztásának megfelelően szabhatják testre" – foglalta össze a startup szolgáltatását Kovács Károly Zsolt alapító.

A Képáruház.hu a Drukka startup stúdió portfóliójához tartozik. A Drukka Magyarországon elsőként alkalmazza az Egyesült Államokban és Nyugat Európában már egyre népszerűbb "startup gyár" modellt, amelynek lényege, hogy az innovatív ötletek megvalósításához nem csupán a kezdeti tőkét biztosítják, de komoly szakmai hátteret is. A stúdióban egyszerre több ötlet is fut, a szakértő segítséget pedig egy állandó, profi fejlesztőkből, üzletfejlesztőkből, mentorokból és marketingesekből álló csapat biztosítja.

"Egy startup elindítása egy kicsit olyan, mint a gyereknevelés. A kezdetekben van szükség a legtöbb odafigyelésre. Amíg egy gyerek eljut az érettségig, biztosítani kell számára a nyugodt környezetet, ételt, italt, tiszta ruhát. Ahhoz azonban, hogy valódi karriert csináljon, előbb-utóbb ki kell repülnie, továbbtanulnia, önállósodnia" – mondta Bohner Tamás, a Drukka Kft. ügyvezetője.

A 132 millió forint értékű tőkejuttatás 2016 januárjától kezdődően 3-4 ütemben folyamatosan valósul majd meg, és várhatóan 2016 végén zárul.


 
 
CC BY NC SA