1.5 millió euró befektetést kapott a SignAll jeltolmács szoftver

Másfélmillió euró befektetést kapott a SignAll, a jelnyelvet valós időben fordítani képes technológia továbbfejlesztésére. Az innováció tavaly elnyerte Brüsszelben az LT-Innovate díjat, idén pedig egy egy befektetői konzorcium támogatásával fejlődik tovább.

Regionális szinten is kiemelkedő mértékű, másfélmillió euró befektetést kapott a magyar fejlesztésű SignAll. A Perion Kockázati Tőkealap, a Credo Ventures és a Conor Fund összesen másfélmillió eurót invesztált az amerikai piacra szánt magyar technológia továbbfejlesztésére.

A SignAll nem csupán felismeri a jelnyelv jeleit, hanem a világon elsőként a jelnyelvi mondatokat angol nyelvre le is fordítja. A technológia két, napjainkban robbanásszerűen fejlődő terület, a gépi látás és számítógépes nyelvészet együttes felhasználására épül.

A magyar fejlesztésű jeltolmács sikersorozata jó ideje tart. A NASA és a Google által alapított Singularity University CEE – Global Impact 2014-es versenyén a legjobb nyolc közé jutott, de kedvező fogadtatást kapott a bécsi Pioneers és a helsinki Slush fesztiválokon is. A legrangosabb nyelvtechnológiai díjként számon tartott LT-Innovate Award elnyerése előtt pedig közönségdíjas lett a Várkert Bazárban megrendezett Smartmobil 2015 konferenciájának a CEE Lift off! nevű startup-versenyén.

A befektetés hatalmas lökést ad a fejlesztésnek, melyen egy folyamatosan bővülő csapat dolgozik tovább. A következő időszakban a cél nem csupán a technológia tökéletesítése, de annak megismertetése az Egyesült Államok releváns szervezeteivel és közösségeivel ugyanilyen fontos szerepet kap.

Az egyik legígéretesebb magyar vívmány nem véletlenül keltette fel a befektetők figyelmét, a technológia iránti piaci igényt az a tény is erősíti, hogy az amerikai jelnyelvet csak az Egyesült Államokban több mint félmillió ember használja anyanyelveként.


 
 
CC BY NC SA