Célegyenesben a CEE Lift Off, 148 startup jelentkezett a versenyre

Idén 23 országból 148 startup jelentkezett a CEE Lift Off versenyre, másfélszer annyian mint tavaly. A második forduló eredménye május 23-án kerül nyilvánosságra, a 10 legígéretesebb kiválasztott cég pedig június 3-án szállhat ringbe a 150.000 eurós fődíjért.

Idén közel másfélszer annyian jelentkeztek a CEE Lift Off!-ra, mint tavaly: 2016-ban összesen 23 ország 148 startupja indult el az egyik legnagyobb regionális versenyen. Többek között orosz, szerb, horvát, szlovák, bolgár, román, olasz, francia, dán, ukrán és lengyel cégek is jelentkeztek, így a hazai rendezvény minden valószínűség szerint a legsokszínűbb startup-palettát fogja felvonultatni június 3-án.

A zsűri által kiválasztott első körös shortlistre, amelyre összesen 12 országból 35 cég jutott be, többek között a fenntartható nagyvállalati működést támogató applikáció, a gyerekek olvasási szokásait fejlesztő program, jelszavainkat védő IT megoldás, intelligens evezőgép, a gyermekek egészségi állapotát felügyelő app és a WC-be helyezhető vizeletelemző (és ezáltal egészségességünket mérő) megoldás kapott helyet.

A megmérettetés második fordulójába bejutott 35 induló vállalkozásnak most egy videóinterjúban kell meggyőznie a bírákat, melynek eredménye május 23-án kerül nyilvánosságra. A 10 legígéretesebb kiválasztott cég június 3-án szállhat ringbe a 150 000 eurós fődíjért a Brain Bar Budapest keretében megrendezett döntőn.

A győztes az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor program mellett a hazai angyal befektetőket tömörírő Power Angels-től kap 150 000 eurós befektetési ajánlatot, és a co-working terek hazai pionírjának számító Lofficeban tölthet el 6 hónapot.


 
 
CC BY NC SA