Milliárdos értékű üzletben olvad össze a LogMeIn és a Citrix GoTo

Milliárdos értékű vállalat jön létre a LogMeIn és a Citrix GoTo összeolvadásával. A létrejövő vállalatnak több mint kétmillió ügyfele lesz a világ gyakorlatilag minden országában, egyesített bevétele pedi várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd dollárt.

A LogMeIn és a Citrix Systems bejelentette, hogy a két vállalat végleges összeolvadási megállapodást kötött, melynek során a LogMeIn a Citrix GoTo ágával egyesül. A tranzakció értéke megközelítőleg 1,8 milliárd dollár (512,5 milliárd forint). A létrejövő szervezet vezető SaaS vállalat lesz változatos és innovatív termékportfólival, amelynek egyesített bevétele várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd dollárt, több mint kétmillió vásárlóval a világ gyakorlatilag minden országában.

"Rendkívül izgatottan várjuk az összeolvadást, amely vásárlóink, embereink és részvényeseink számára is határozottan előnyös. Az egyesült vállalat megnövekedett mérete hozzásegít az innováció felgyorsításához és a részvényeseink számára kedvező pénzügyi eredményeket fog eredményezni" - nyilatkozott Bill Wagner, a LogMeIn elnök-vezérigazgatója.

A LogMeIn és a Citrix GoTo termékcsaládjának egyesítése egy Reverse Morris Trust (RMT) tranzakció útján jön létre, amelynek értelmében a Citrix egy teljes tulajdonban levő leányvállalatot, a GetGo-t hozta létre, a GoTo háttereként. Ezt a leányvállalatot a Citrix részvényeseinek spin-off vagy split-off tranzakción keresztül adja el. Közvetlenül ezt követően a GetGo leányvállalat egyesül a LogMeIn egy teljes tulajdonban levő leányvállalatával, úgy, hogy a GetGo él tovább a LogMeIn teljes tulajdonú leányvállalataként.

Az egyesülés tapasztalt innovátorokat hoz össze, akik hisznek abban, hogy az emberek egyszerűbben is kapcsolódhatnak vásárlóikhoz, kollégáikhoz, és a körülöttük levő világhoz. A GoTo termékcsalád a kis- és középvállalkozások számára nyújt együttműködési kommunikációs megoldásokat, és a márkanév világszerte ismert az olyan vezető termékek által, mint például a GoToAssist, GoToMeeting, GoToMyPC, GoToTraining, GoToWebinar, Grasshopper és az OpenVoice.

A LogMeIn, amely a felhő alapú kapcsolódás egyik vezető szolgáltatója, rövid idő alatt több millió felhasználót és többezer vezető vállalatot vonzott népszerű termékeivel, melyek többek között a join.me, LastPass, LogMeIn Rescue és a BoldChat néven ismertek.


 
 
CC BY NC SA