Több mint 4 milliárd dollárért vásárolták fel a LogMeIn-t

Több mint 4 milliárd dollárért vásárolták fel a LogMeIn-t

Megközelítőleg 4,3 milliárd dollárt fizet két magántőke-társaság a LogMeIn felvásárlásáért, jelentette be tegnap a vállalat. A Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital leányvállalataiból összeálló konzorcium részvényenként 86,05 dollárt fizet a cégért.

Felvásárlási ajánlatot kapott a magyar alapítású LogMeIn. A felvásárlásról a tárgyalásokat már szeptemberben bejelentették, a bejelentés előtti árfolyamhoz képest azonban a vevők 25 százalékos felárat fizetnek a részvényekért. A Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital leányvállalataiból összeálló konzorcium részvényenként 86,05 dollárt fizetne a cégért.Tovább »

Milliárdos értékű üzletben olvad össze a LogMeIn és a Citrix GoTo

Milliárdos értékű üzletben olvad össze a LogMeIn és a Citrix GoTo

Milliárdos értékű vállalat jön létre a LogMeIn és a Citrix GoTo összeolvadásával. A létrejövő vállalatnak több mint kétmillió ügyfele lesz a világ gyakorlatilag minden országában, egyesített bevétele pedi várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd dollárt.

A LogMeIn és a Citrix Systems bejelentette, hogy a két vállalat végleges összeolvadási megállapodást kötött, melynek során a LogMeIn a Citrix GoTo ágával egyesül. A tranzakció értéke megközelítőleg 1,8 milliárd dollár (512,5 milliárd forint). A létrejövő szervezet vezető SaaS vállalat lesz változatos és innovatív termékportfólival, amelynek egyesített bevétele várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd dollárt, több mint kétmillió vásárlóval a világ gyakorlatilag minden országában.Tovább »

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a LastPass céget

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a LastPass céget

A Logmein 125 millió dollárért vásárolta fel a jelszókezelési technológiát fejlesztő Lastpass-t. A hozzáférés-kezelők piaca már most is dollármilliárdokban mérhető, így érthető, hogy a Logmein lecsapott a Lastpass díjnyertes technológiájára.

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a jelszókezelési technológiát fejlesztő amerikai céget, a LastPass-t. A felvásárlás a következő hetekben már végbe is mehet: a feltételek szerint a Logmein első körben 110 millió dollárt fizet a Lastpass-nak, majd később további 15 millió dollárt folyósít nekik.Tovább »

Magyar startup alapítók a New Europe 100 innovátorok listáján

Magyar startup alapítók a New Europe 100 innovátorok listáján

Nyolc magyar szerepel a közép- és kelet-európai régió innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. A díjazottak között vannak a többek közta a Ustream, a Prezi és a LogMeIn alapítói, Pistyur Veronika pedig az egyedüli nő a magyarok között.

A New Europe 100 – amelyet a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és több tucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állított össze – egy kampány részeként készült. Ebben a kampányban az innovációt szeretnék népszerűsíteni Kelet-Közép-Európában, úgy, hogy bemutatják azokat, akik pozitív változások mozgatórugóivá váltak. A cél, hogy bemutassanak 100 meghatározó személyt a régióból, akik már most jelentős eredményeket értek el, ezzel pedig inspirálják Európa és a régió fiataljait.Tovább »

A LogMeIn (1.2 milliárd dollár) a legértékesebb magyar tech-cég

A LogMeIn (1.2 milliárd dollár) a legértékesebb magyar tech-cég

A World Startup Report összeállította a techcégek listáját országok szerint, és a becsült értékük alapján rangsorolta az 50 legjobban teljesítő országot. Magyarország a 24. helyet foglalja el ezen a listán, hazánk legértékesebb vállalkozása a LogMeIn.

A World Startup Report kutatásban 50 országot vizsgáltak a szakemberek, a statisztikák alapján 30 országból legalább egy rendelkezik olyan startup céggel, melynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. Az amerikai és kínai cégek messze a legnagyobbak a kutatás szerint. Tovább »


 
 
CC BY NC SA