A BeeRides bejutott az EIT Digital Challenge párizsi döntőjébe

Egyedüli magyar cégként jutott a Beerides az EIT Digital Challenge startup versenyének párizsi döntőjébe. A BeeRides egy újabb területen, az autóbérlés piacán honosítaná meg a sharing economy modellt, miközben a reptéri parkolásra is alternatívát kínál.

Jó eséllyekkel száll ringbe az EIT Digital Challenge párizsi döntőjében a magyar BeeRides, a régió első repülőtéri közösségi autómegosztója. A BeeRides lehetőséget biztosít a reptérről induló utasoknak, hogy ingyenesen parkolhassanak, teljes körű Allianz biztosítás mellett pedig bérbe adhassák az autójukat az ide érkező turistáknak. A 2015 májusi indulásuk óta több mint 13.000 autónapnyi parkolást bonyolítottak le.

"Fontos számunkra, hogy egyre több helyen tegyük elérhetővé szolgáltatásainkat. Nemzetközi terjeszkedésünk első állomásaként hamarosan bejelentjük, hogy Németországban is elérhetővé tesszük a repülőtéri közösségi autómegosztás innovációját. A nemzetközi terjeszkedést segíti majd az EIT Digital rendezvénye is, ahol még több külföldi kapcsolatot építhetünk." – mondta Bősze Botond, a BeeRides üzletvezetője.

Az EIT Digital startup versenyére összesen 25 ország 234 kezdő vállalkozása nevezett, amelyek közül 44 növekedési fázisban lévő vállalkozása kapott meghívást az EIT Digital Challenge november végén megrendezésre döntőjére. A versenyre a nyolc magyar pályázó közül a repülőtéri közösségi autómegosztó szolgáltatást kínáló BeeRides jutott be a legjobbak közzé.

"Nagyon örülök, hogy a tavaly alapított magyar startup ötletét és üzleti tervét kellően innovatívnak és ígéretesnek találta az EIT Digital zsűrije, hogy meghívja a cég képviselőjét a párizsi döntőre. Az ötlet jól kiaknázható lehetőség, hiszen a digitális átalakulásnak köszönhetően egyre inkább elterjedő megosztás alapú gazdasági modellre épülő vállalkozások hozzájárulnak az erőforrások optimalizálásához" – mondta Horváth Zoltán, az EIT Digital Budapest igazgatója.

A döntőbe jutott csapatok személyesen mutatkozhatnak be a szakmai zsűrik előtt. A 2016 novemberében megrendezendő döntőknek öt európai nagyváros ad otthont. A pályázók célja, hogy az EIT Digital nyílt innovációs hálózatának segítségével kilépjenek a nemzetközi piacra.


 
 
CC BY NC SA