Kilenc csapat mutatkozott be a Design Terminál demó napon

A Design Terminál 2014-óta éve rendezi meg mentorprogramját, amelyben eddig összesen 800 innovatív vállalkozás vett részt. Most kilenc új és igéretes mutatta be eredményeit Design Terminál mentorprogramjának szemeszterzáró eseményén.

A Design Terminál 2014-óta éve rendezi meg mentorprogramját, amelyben eddig összesen 800 innovatív vállalkozás vett részt. A programban aztán az üzleti életben már bizonyított szakemberek segítik a csapatokat.

A mentorprogram célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése. A hathónapos képzés során az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre a cégek, és felkészülnek első befektetőjük fogadására.

A vállalkozásfejlesztő programban résztvevő csapatok a szemeszterzáró eseményén, vagyis a demó napon prezentálták ötleteiket, valamint a program során elért fejlődésüket.

A 2016-os őszi szemeszterben részt vett csapatok:

  • Celeni - a Paralimpiai csapat formaruháját tervező cég, emellett a határozott, értelmiségi nőknek terveznek ruhát és kiegészítő divattermékeket
  • EVA - az okosszemüveg a vakokat és gyengénlátókat segíti. Mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a környező tárgyakat, szövegeket és egyéb jelzéseket, melyeket a szemüveg viselőjével szóban ismertet.
  • GyermekSOS - a gyermekügyeleti információkat szolgáltató honlap célja, hogy gyermekügyeleti ellátások azonnali megtalálásában segítse a szülőket gyermekeik hirtelen rosszulléte, betegsége vagy balesete esetén.
  • Hiker Nations - a túrázást, a belföldi turizmust és az egészséges életmódot is népszerűsíti. A cél egy olyan nemzetközi platform kialakítása, mely összekötné a világ túrázóit, hogy megoszthassák tapasztalataikat a legjobb túraútvonalakról.
  • Hello Doki - egészségtechnológiai startup - - a betegek számára nyújt tanácsadói szolgáltatást orvosi másodvélemény formájában.
  • Kuvik - újragondolja az eddig megszokott kereteket és kreatív módon ismerteti meg a gyerekeket az olvasással vagy a matematika alapjaival.
  • Miutcánk - a kerületeket online formában összekapcsoló, a legnagyobb magyar közösségi platform, mely több tízezer szomszédot kapcsol össze egymással. Változatos programokon és egy online felületen keresztül segíti elő az ismerkedést, a használati tárgyak és szolgáltatások közvetlen cseréjét egy-egy kerületben, városrészben.
  • Openmondo - Olaszországból érkező csapat, akik a turizmus fejlesztését célzó alkalmazást fejlesztettek ki.
  • Sneaker Tracker - a sportcipő rajongókat megszólító vállalkozás, segítségükkel a közösség tagjai valós időben különböző információkat közölhetnek magukról és a cipőikről.

Bár ez a program most véget ért, 2017 második félévében indul is a következő akcelerátor program. Az ügynökség áthelyezi fókuszát az egészség és sport, munka és tanulás, mobilitás és városfejlesztés területeire. Várhatóan nehezebb lesz bekerülni, azonban nagyobb pénzügyi segítséghez juthatnak a mentoráltak mint bármikor korábban.


 
 
CC BY NC SA