Fintech startupokat vár a Start Path, a Mastercard programja

Fintech startupokat keres inkubátor programjába a Mastercard. A Start Path programban most is egyedülálló szakmai támogatásban részesülhetnek a résztvevők. A soron következő fordulóra magyar csapatok jelentkezését is várják, a határidő augusztus 1.

A fizikai és a digitális kereskedelmet elválasztó szakadék áthidalását megkönnyítő vállalkozásokat keres a Mastercard. A cég Start Path nevű programjába olyanfintech startupokat várnak, amelyek rendelkeznek kezdőtőkével, és a bankolás, fizetés, kereskedelem területén dolgoznak újításokon. A soron következő fordulóra augusztus 1-ig várják a jelentkezéseket.

A Start Path program keretében a Mastercard 2014 óta működik együtt startupokkal olyan innovatív megoldások kidolgozásán, mint például a mesterséges intelligencia vagy a blockchain. Az elmúlt két évben a Mastercard több mint 90 startup számára biztosított operatív segítséget 24 országban.

Az programba a startupok az ötleteikkel, megoldásaikkal kerülnek be, a Mastercard pedig szakértői hálózatot és ügyfeleket tud biztosítani az ígéretesen fejldő cégeknek. A programba azonban hagyományos vállalkozásokat is várnak, akik egy fintech megoldással kötött partnerséggel akarnak a versenytársaik elé jutni. Az idei évben a beacon technológia, az egyérintéses fizetés és a mesterséges intelligencia felhasználása lesz a fókuszban.

Már lehet látni, hogy a Start Path programba bekerülő cégek között lesz a nagyösszegű vásárlások, utalások esetén kedvezményeket jóváíró CardUp nevű startup, a mikrovállalkozások hitelezését célzó ftcash, a fizetési eszközök palettáját hűségpontokkal kibővítő ModoPayments, a bolton belüli keresési és vásárlási mintákat elemző Movvo, a fizetést NFC helyett hanghullámokal megoldó ToneTag és a RecommenderX ajánlórendszer.


 
 
CC BY NC SA