Bemutatkozott a Baconsult inkubációs programjának öt befektetése

Bemutatkozott a Baconsult első öt befektetése. Az NKFIH pályázatának keretében megvalósult inkubációs programban 50-60 millió forint támogatást kapnak az érintett cégek. A programra, amelyben még öt befutónak van hely, továbbra is várják a jelentkezéseket.

A Baconsult angyalbefektető csapat bemutatta az első öt vállalkozást, amelyek a tavaly augusztusban indult inkubációs programjukba bekerülve egyenként 50 millió forint nagyságrendű befektetést kapnak. Az inkubációs programra, amelyben még öt befutónak van hely, Baconsult továbbra is várja az ígéretes startupok jelentkezését. Az első öt csapat:

A játékos nevű Baconsult angyal befektetőként 2015 óta foglalkozik inkubációval, tanácsadással. Céljuk a hazai startupok sikerre vitele anyagi befektetéssel és szakmai segítségnyújtással. A magántőkéből működő hazai cég jelenleg is 13 startupot segít, köztük olyan megoldásokat, mint a Bookr Kids, a CX-Ray, a Logiscool, vagy a Dreamjobs.

A Baconsult tanácsadó céget a hazai üzleti világból ismert üzletember, az autónavigációk fejlesztésével foglalkozó startupból világelső céget építő Balogh Péter, és a szintén az IT-szektorban tevékeny felesége, Balogh-Mázi Mária jegyzi.

A Baconsult inkubációs programja az NKFI Hivatal "Innovációs ökoszisztéma" (ÖKO_16) pályázatának keretében valósul meg. Lényege, hogy állami forrásból 50-60 millió forint támogatást kapnak a digitális transzformációban érintett cégek.


 
 
CC BY NC SA