A Vienna WOW a beugró három startupnak a Pioneers fesztiválra

Idén a Startup Safary részeként szervezi meg a Loffice közösségi iroda a Vienna WOW mentor rapid randit. A mentorokat változatos témakörökben kérdezheti a programra kiválasztott 20 jelentkező, akik közül a legjobb három kijuthat a Pioneers fesztiválra.

Második alkalommal kerül megrendezésre a Vienna WOW mentor rapid randi, amelynek keretében a három startup juthat el Pioneers fesztivál legjobb 500 felfedezettje közé, hogy május végén lenyűgözze a világ vezető magán- és kockázati tőkebefektetőit, üzleti angyalait.

A Loffice célja, hogy a Vienna WOW eseményen a résztvevők azonnali, praktikus tanácsokhoz jussanak az osztrák piac sajátosságait illetően, melyről nemzetközileg elismert szervezetek képviselőiből álló profi csapat gondoskodik. Az Austrian Business Agency szakértője befektetési ügyekben, az Oppenheim a jog területén, a Safehaven adózási kérdésekben nyújt tanácsadást, a Vienna Business Agency pedig inkubációs ajánlattal várja a startupokat.

A mentor csapat kezében nemcsak jelentős szakmai tudás, de döntéshozói felelősség is összpontosul. Ők választják ki a pályázók közül azokat, akiknek startupjában a legtöbb fantáziát és lehetőséget látják, hogy részt vegyenek az április 19-i mentor datingen. Az eseményen pedig újra előveszik üzleti éleslátásukat, hogy megnevezzék azokat, akik megmérettethetnek az idei Pioneers fesztiválon és a jelentős összegű jogi szolgáltatás előnyeit élvezhetik.

Az osztrák főváros több szempontból is vonzó lehet a terjeszkedni vágyó vállalkozók számára. Az 1,8 millió lakosú Bécs kilencedik éve áll a Mercer üzleti tanácsadó cég élhető városok toplistájának élén. Pezsgő kulturális élet, jó egészségügyi ellátás és mérsékelt lakhatási költségek várják az ide érkezőket. Startupok számára is megfontolandó az osztrák piacra lépés, hiszen az állam kiemelt támogatást, ingyenes szolgáltatásokat és programokat biztosít részükre. A multinacionális vállalatok is előszeretettel választják Bécset, az elmúlt időszakban 300 nemzetközi cég helyezte ide központját.


 
 
CC BY NC SA