Újabb 6 millió dollár finanszírozást vont be a Shapr3D alkalmazás

Két évvel az előző befektetést követően most újabb körben 6 millió dollár finanszírozást vont be a Shapr3D. A befektetők a Creandum és a Point Nine Capital nevű alapok, akiknek a portfóliójában megtalálható a Spotify, a Revolut vagy a Delivery Hero is.

A Shapr3D alkalmazás a világ első iPad Pro-ra készült 3D modellező szoftvere, melynek segítségével internetkapcsolat nélkül, könnyen és gyorsan tudnak térbeli modelleket készíteni azok is, akiknek kevés tapasztalatuk van az ilyen munkában. A megoldás minden nagyobb CAD programmal kompatibilis.

A Shapr3D két évvel korábban már kapott 1.3 millió dollárnyi befektetést, most azonban neves befektetőktől biztosítottak 6 millió dollár finanszírozást. Az újabb körben beszállt a San Franciscóban, Stockholmban és Berlinben aktív Creandum, valamint a szintén berlini központú Point Nine Capital.

A Creandum is ott van a legelőkelőbb helyen jegyzett koraifázisú európai befektetők között, az egyik legnagyobb dobásuk a Spotify, amely a New Yorki-tőzsdén IPO-zott tavaly (26 milliárd dollárjával ez a valaha volt legnagyobb európa exit a tengerentúlon).

A Point Nine kifejezetten korai fázisú finanszírozást ad és főleg SaaS-cégekkel foglalkozik, vagyis a tőke mellett komoly iparági tudást tud majd adni a magyar cégnek. A berliniek olyan exitekben voltak érdekeltek, mint a Delivery Hero, de befektetőként szálltak be a Revolutba és a Zendeskbe is. A CAD-piac azonban elég speciális és távol áll attól, ahova eddig helyeztek ki tőkét.

A most bevont tőkét a Shapr3D a további növekedésre költi, év végéig a mostani 30 fős létszámot 40-50-re akarják növelni, jövőre pedig 80 fősre duzzadhat a csapat, aminek reményeik szerint a 20-25 százaléka külföldi munkatárs lesz.


 
 
CC BY NC SA