Két mentőprogrammal és egy új alappal nyújt segítséget a Hiventures

Két mentőprogrammal és egy új alappal nyújt segítséget a Hiventures

Két mentőprogramot és egy új alapot indított a Hiventures, amelyekkel segíteni kívánnak a bajba jutott cégeknek. A 30 milliárdos startup mentőprogram mellett 41 milliárd forint áll rendelkezésre KKV-k részére és egy 150 milliárdos krízis alap is elindul.

A járványhelyzet miatt bajba került, de jól prosperáló, nagy növekedési potenciállal rendelkező startupokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat segíti két mentőprogramjával és egy új alap felállításával a Hiventures alapkezelő.Tovább »

Túlélési Kisokos: videósorozattal jelentkezik a Design Terminal

Túlélési Kisokos: videósorozattal jelentkezik a Design Terminal

Túlélési Kisokos – Elsősegély startupok és kisvállalkozások számára címmel indít online videó sorozatot a Design Terminal április 28-án, ahol ismert cégvezetők segítik a magyar vállakozásokat. A sorozat célja a vállalkozások támogatása a válságban.

Élő, négyrészes videósorozattal jelentkezik a Design Terminal. A videósorozat célja, hogy támogassa a magyar vállalkozások túlélését, újrakezdésüket. Ehhez tudást, információt és ötleteket biztosít, hiteles és tapasztalt vállalkozók segítségével.Tovább »

HealthTech és BioTech startupok jelentkezését várja az X-Europe

HealthTech és BioTech startupok jelentkezését várja az X-Europe

Képzéseket biztosít, a promotálásban segít és partnerekkel köti össze a résztvevőket a kontinensen átívelő X-Europe program, melyet öt szervezet valósít meg: az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill. A programra április 30-ig lehet jelentkezni.

Az EU által finanszírozott X-Europe program célja, hogy vezető európai deeptech startupok fejlődését ösztönözze magas minőségű képzési programjával és egyéb szolgáltatásokkal. A vállalkozásoknak segítséget nyújt abban is, hogyan kerüljenek kapcsolatba befektetőkkel, vállalatokkal és kormányzati szereplőkkel. Az X-Europe-ot öt, az európai startup ökoszisztémában vezető szerepet betöltő szervezet indította el: az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill.Tovább »

Idén az online térbe költözik az ötödik Budapest Startup Safari

Idén az online térbe költözik az ötödik Budapest Startup Safari

Április 23-án és 24-én a jelenlegi kihívásoknak megfelelve online elérhető előadásokkal, workshopokkal, interaktív programokkal, kerekasztal beszélgetésekkel, networking lehetőségekkel készülnek az immár ötödik Budapest Startup Safari szervezői.

A Startup Safari egy olyan országokon átívelő kezdeményezés, ami által világszerte megismerhetik az emberek a közelükben működő startupokat és vállalkozásokat és azok legújabb fejlesztéseit. A budapesti csapat is általában kétnapos belvárosi bulival összekötve mutatja be a startup ökoszisztéma regionális képviselőit. Ilyenkor előadásokkal, workshopokkal, irodalátogatásokkal, meetupokkal töltik meg a várost, a cél a tudásmegosztás, egymás megismerése, új üzleti és emberi kapcsolatok kialakítása, a közös fejlődés.Tovább »

Hack The Crisis: 48 órás online hackathon a koronavírus ellen

Hack The Crisis: 48 órás online hackathon a koronavírus ellen

Magyarország is csatlakozott a Hack The Crisis nevű nemzetközi kezdeményezéshez. Az ötletverseny keretén belül olyan megoldásokat kell kidolgozni a résztvevőknek, amelyek hozzájárulhatnak a világjárvány és karantén okozta krízishelyzet könnyebb átvészeléséhez.

Az elmúlt hetek járványügyi krízisére reagálva a Garage48 és az Accelerate Estonia egy online hackathont állított össze, hogy az innovatív ötleteket a válságkezelés szolgálatába állítsa. Magyarország is csatlakozott a Hack The Crisis nevű nemzetközi fejlesztői kezdeményezéshez.Tovább »

 
 
CC BY NC SA