Ignite100: Európa első egymillió £-os startup gyorsító programja

A szeptemberben induló, egymillió Font alaptőkével rendelkező startup gyorsító program százezer Fontot fektetne be tíz vállalkozásba. A jelentkezés határideje Július 17-e.

Az Ignite100 program az elődje a The Difference Engine, amelynek sikerére alapozva indult el a tegnapi napon az összesen egymillió Font alaptőkével rendelkező startup gyorsító program.

“A Difference Engine volt az első jelentősebb vállalkozás-gyorsító Európában, az Ignite100 pedig újból átírja a szabályokat és az első olyan program lesz Európában, amelyik százezer Fontot kínál a jelentkezőknek csapatonként. Úgy hisszük, hogy a tapasztalt mentoraink intenzív üzletfejlesztési támogatásával, valamint olyan külső tanácsadó partnerek bevonásával, mint a Google, a Microsoft, és az Amazon Web Services, egy innovatív, dinamikus növekedésű vállalkozásokból álló portfoliót hozhatunk létre, amely átformálhatja a digitális iparágat.” – mondta Jon Bradford, az Ignite100 vezérigazgatója.

A tíz kiválasztott jelentkező az észak-kelet angliai Newcastle-be utazhat, ahol magvető tőkét, irodát és szakmai tanácsadókat – napjaink bűvszavával mentorokat – biztosítanak számukra. A 13 hetes program kezdetén 15000 Font válik azonnal elérhetővé a vállalkozás létrehozására, a keretből fennmaradó 85000 Font pedig a program sikeres befejezésével – feltéve, hogy egyéb más előre meghatározott feltételek is teljesülnek.

A program finanszírozói a Finance for Business North East Tecnology Fund, amelynek kezelője az IP Group, a Finance for Business North East Proof of Concept Fund – korábban JEREMIE kockázati tőkealap néven futott –, kezelője a Northstar Ventures továbbá számos angyal befektető.

A két meghatározó, technológiai fókusszal rendelkező kockázati alap közreműködésével létrejött százezer Fontos ajánlat vonzó lehetőség bármely technológiai vállalkozás számára. Jelentkezni a program honlapján lehet, a határidő 2011. július 17-e, 23 óra 59 perc.


 
 
CC BY NC SA