Európa egyik legrangosabb startup díját nyerte el a Prezi

A ‘Best Founders/Co-founders’, azaz a legjobb alapító(k) kategóriában megnyerte Európa legrangosabb startup díját, a The Europas Awards-ot a Prezi. A díjat Londonban adták át, ahol a zsűri a hat döntőbe jutott startup közül választotta ki a nyertest.

A Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám nyerték Európa legrangosabb startup díját, a The Europas Awards-ot. A felhőalapú prezentációs programot elindító cég hat másik startuppal együtt jutott a döntőbe. A díjat Londonban adták át, ahol a zsűri a hat döntőbe jutott startup közül választotta ki a nyertest. Az indoklás szerint azért a Prezi nyert, mert a magyar cég sikere egész Európában példaértékű.

“Az alapítók nemcsak bámulatos cégkultúrát építettek, de azt is megmutatták, hogyan lehet rövid idő alatt 40 millió felhasználót szerezni. Az ilyen sikerek egész Európában rikták, amit szerettünk volna ezzel a díjjal is elismerni” – mondta Mike Butcher, a zsűri elnöke.

Árvai Pétert, aki a Prezi nevében átvette a díjat Londonban, este fogadja David Cameron brit miniszterelnök is. Árvai Pétert egyébként már azelőtt meghívták a Downing Street 10-be, hogy kiderült volna, a Prezi nyeri a díjat. A cég vezérigazgatója az elmúlt hónapokban találkozott Barack Obama, amerikai elnökkel és Jose Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság leköszönő elnökével.

“Nagyon örülök ennek a díjnak. A Prezivel mi mindig is egy olyan olyan céget akartuk építeni, ahol mi is szívesen dolgonzánk. Ez a díj az elmúlt 5 év munkájának valamint az összes velünk dolgozó “Prezis” elismerése. És egy újabb bizonyíték arra, hogy kitartással és sok munkával itthonról is lehet világsikert elérni.” – mondta Árvai Péter a díjátadó után.

Az Europas-díjat 5 évvel ezelőtt, 2009-ben alapította Mike Butcher, a világ legolvasottabb technológiai lapja, a Techcrunch, főszerkesztője. A jelölteket egy 40 fős zsűri (újságírók, befektetők és sikeres vállalkozók) választották ki. Az idén 5 éves díjat eddig még egyszer sem nyerte el magyar startup. A díjjal a Európa legígéretesebb startup cégeit, alapítóit, illetve befektetőit díjazzák, összesen több mint 20 kategóriában. A nyerteseket június 10-én jelentették be Londonban.


 
 
CC BY NC SA