Júniusban az innováció kerül a budapesti konferenciák fókuszába

Júniusban nyolc világszínvonalú hazai és nemzetközi IT témájú rendezvényt tartanak Budapesten. A tőkebefektetők csúcstalálkozóján át a hazai technológiai ipar legnagyobb reménységeit bemutató kiállításokig széles repertoárból válogathatnak az érdeklődők.

Sűrű időszak elé néznek a hazai tech szektor és startup ökoszisztéma szereplői: a nyár második hetének leforgása alatt összesen nyolc hazai és nemzetközi kiállítást, konferenciát és workshopot tartanak Budapesten. Az események jelentős része a szakmabeli érdeklődőkön túl a laikus közönség számára is izgalmas programokat tartogat.

A kiállítások közül a Magyar Innovációs TechShow (HITS) június 11-én tekinthető meg az Akvárium Klubban. Az MMKlaszter által ötödik alkalommal szervezett eseményen az érdeklődők egyrészt megnézhetik és kézbe vehetik a hazai digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már demózható fejlesztéseit, másrészt meghallgathatják a cégépítés és termékfejlesztés legfontosabb kérdéseire, a legújabb hálózati és vezeték nélküli technológiák kínálta lehetőségekre, valamint a 3D nyomtatás által nyitott új horizontokra fókuszáló konferencia előadóit.

A HITS díjátadóval egybekötött záróeseményével indul majd a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions társszervezésében az öt-napos Budapest 3D Printing Days a Design Terminálban, amely a hazai 3D nyomtatás piaci szereplőit, felhasználóit és a technológia iránt érdeklődőket szólítja meg. A TechShow továbbá a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének második napjával is összekapcsolódik. Az innováció népszerűsítéséért évente szervezett országos középiskolás verseny legjobbjai saját standon mutatkoznak be az Akváriumban, illetve a HITS nagyszínpadán.

Szintén a kiállítások sorát színesíti a június 11-én és 12-én tartott, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által szervezett Innotrends Hungary. A startupokat és nagyvállalatokat egyaránt felvonultató kétnapos kiállítás mellett a NIH rendezvényén politikai-nemzetgazdasági szemszögből foglalkoznak majd a szakértők a hazai K+F iparágban rejlő lehetőségekkel.

Az IEEE ICC eseményének zárónapjával kezdődik az Információs Társadalom Parlamentje Konferencia. A június 13-án és 14-én tartott rendezvényen Jakab Roland, az MMKlaszter elnöke kiemelt beszélgetőpartner lesz a Magyar innováció, Magyar IT-Export szekcióban.

Mindeközben a befektetői környezet irán érdeklődők számára külön csemegét kínál a többek között Soros György nevével fémjelzett “Boosting Growth in CEE: PE, VC and Entrepreneurship with George Soros” című, június 12-én tartott, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület által szervezett esemény.

Végül, de nem utolsósorban szintén ezekben a napokban, június 13-án redezi a NIH a HTE-vel, a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platformmal, és az EC DG Connect-vel együttműködve a Future Internet (FI) PPP workshopot, amelyre a NIH Andrássy úti székházában kerül sor.


 
 
CC BY NC SA