Egymillió font, hogy százmilliót érő vállakozást építs Londonban

Egymillió fontot nyerhet bármely technológiai vállalkozás londoni központjának megalapítására. A pályázóknak azonban be kell mutatniuk, miként használnák fel a támogatást és a londoni főhadiszállást arra, hogy százmillió fontot érő vállakozást építsenek.

A Million Pound Startup versenyt a londoni „Szilícium-körtér” cégeinek egyesülete, a Digital Shoreditch írta ki, támogatói pedig élvonalbeli üzleti vállalkozások és London városának több befektetési és promóciós vállalata. A nyertes pályázó nem csak egymillió fonttal lesz gazdagabb, hanem a partnerektől is segítséget kap londoni működésének elindításához. A feltételek közt csupán az szerepel, hogy a vállalkozás nem lehet tíz évnél idősebb és éves forgalma nem haladhatja meg az egymillió fontot.

A szervezők a pályázat kiírásával szeretnék Londonra irányítani a figyelmet, amely az egyik legideálisabb telephely egy globális technológiai üzlet számára. A pályázat május 23-án nyílik meg, a beadás határideje augusztus 29., eredményhirdetés pedig decemberben lesz.

Kam Star, a Digital Shoreditch alapítója szerint a kelet-londoni digitális és technológiai klaszter ösztönző környezet a kezdő vállalkozások számára, hiszen itt minden olyan támogatást megkaphatnak, amelyre csak szükségük lehet. Büszke arra, hogy a cég által meghirdetett pályázat a világ legnagyobb versengése, amely arra irányul, hogy a világ legjobban fejlődő digitális és technológiai vállalkozásait Londonba vonzza. London Város Egyeteme oktatóinak, kutatóinak és szakembereinek tudását és támogatását ajánlja fel a nyertesnek, újságíró hallgatóik pedig az interneten folyamatosan közvetíteni fognak a verseny állásáról.

Gordon Innes, a London & Partners vezérigazgatója azért éppen Londont tartja a legmegfelelőbbnek startup-oknak, mert London a világ üzleti központja, a kreativitás és tehetség fellegvára. A Tech City – amely a Google és az Amazon otthona is – egy induló vállalat számára az ideális környezet, amit az is jól példáz, hogy itt három év alatt hétszáz százalékos növekedést érek el egyes cégek.


 
 
CC BY NC SA