100 millió euró az induló technológiai vállalkozások számára

Mintegy 1000 induló vállalkozás és innovatív vállalat kaphat támogatást az Európai Bizottság a jövő internetének kiépítését célzó programjának 100 millió eurós finanszírozási ciklusa keretében alkalmazások és más digitális szolgáltatások fejlesztésére.

A finanszírozás új és széles körű internetes alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésére irányul. Az 50-150 ezer euró nagyságrendű támogatások rendelkezésre bocsátása 20 konzorciumon – az internetes ökoszisztéma csoportjain – keresztül történik, közöttük: gyorsítók, kockázatitőke-befektetők, regionális finanszírozó szervezetek, technológiai vállalatok és kkv-k egyesületei. A sikeres konzorciumokat annak alapján választják ki, hogy az internetes ökoszisztémában hogyan tervezik a finanszírozásuk gazdasági hatásának maximalizálását.

„A múlt év decemberében Párizsban a Le Web alkalmából tett ígéreteimet most teljesítem. Európában több innovációra és kiterjedtebb digitális gazdaságra van szükség, amelynek kezdetét az induló vállalkozások számára biztosított jobb ökoszisztéma jelenti. E célok megvalósítása érdekében betartjuk ígéretünket.” - nyilatkozott Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke.

A finanszírozás a 2011-ben indított Jövőbeli Internet, a jövő internetének kiépítését célzó program köré épülnek, Európa digitális iparágainak ösztönzése érdekében. A program arra törekszik, hogy az internetes hálózatok és a számítástechnikai eszközök szorosabb integrációja révén intelligensebbé, hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tegye az infrastruktúrákat és az üzleti folyamatokat.

2013-ban több nagyszabású projekt indult el a valós felhasználói környezetben kifejlesztett technológiák validálására. A kísérletek révén kialakított ágazatspecifikus felületek elérhetők lesznek a kkv-k és az internetes vállalkozók számára szolgáltatások és alkalmazások fejlesztéséhez.

A finanszírozás részét képezi a Bizottság StartUp Europe tervének is, amely gyorsítja, összekapcsolja és üdvözli az európai vállalkozói ökoszisztémákat annak érdekében, hogy az induló vállalkozások működésüket ne csak megkezdjék Európában, hanem ott is folytassák.

A terv olyan foglalja magában mint a Vezetők Klubja, a cégvezetők független csoportja a technológia vállalkozások területén, amely szerepmintaként működik az európai internetes vállalkozók számára, az Europioneers, amely kezdeményezés Európa legjobb technológiai vállalkozóit ünnepli azáltal, hogy díjazza az év két technológiai vállalkozóját, a Tech All Stars ami felkutatja Európa legjobb fiatal induló vállalkozását és összekapcsolja az EU legjobb finanszírozási forrásaival, sikeres vállalkozóival és más befolyásos személyekkel, illetve az EU Accelerators Assembly, amely kezdeményezi és előmozdítja az internetes üzleti ösztönzők európai hálózatának létrehozását.


 
 
CC BY NC SA