Tehetséges fiatalokat keres a Kitchen Budapest Talent Program

Az eddig is futó Startup program mellett új tehetségkutatóval támogatja a Kitchen Budapest a fiatalokból álló csapatokat és az ötleteiket. A Talent program nyers, de üzleti lehetőséggel rendelkező ötleteket fejlesztene intenzív, fél éves csapatmunka során.

A Kitchen Budapest 2007 óta működik, 2012 óta pedig már önálló startup program is fut a fiatalos ötletlaboratóriumban. Ide azonban főként a már kiérlelt tudással, elképzelésekkel és terméktervekkel érkeznek a jelöltek. A Talent program viszont nyers, de üzleti lehetőséggel rendelkező ötleteket fejlesztene intenzív, fél éves csapatmunka során.

A 2014 februárban induló Talent program főként az egyetemista korosztályra számítva igyekszik a nyers ötletekből koncepciót gyártani, illetve a résztvevők gondolkodását fejleszteni, formálni. A programra jelentkezni 2014. január 19-ig lehet bárkinek, aki még nem töltötte be a 25. életévét. A csapatok ideális esetben 3-5 fősek és a ritka kivételtől eltekintve vegyes felépítésűek. A hat hónapos program egyik előfeltétele optimális esetben egy működő prototípus, ami piacképes vagy azzá formálható működési tervvé válik a tréningek és a közös munka során. A legjobb projekteket a későbbiekben tovább finanszírozzák a Startup programban.

A most induló Talent programban félévente öt csapat kap lehetőséget, hogy megméresse magát, tanuljon és a többiekkel versenyezve, de együtt tanulva kísérletezve létrehozza az egyébként bárkinek a fejében megtalálható ötletből az adott projekt kidolgozott és igazolt koncepcióját. A hat hónap során heti beszámolók és havi prezentációk szegélyezik majd az utat, aminek a végén kiderül, hogy melyik lesz az a csapat, aki tovább haladhat egy következő szinten.

A 6 hónap alatt a Kitchen Budapest azon túl, hogy a csapattagoknak egy körülbelül 80 ezer forintos ösztöndíjat folyósít, minden infrastrukturális és a fejlesztésekhez szükséges egyéb támogatást megad, külföldi csapatok esetében például a szállást és az utazást is biztosítja. A Kitchen Budapest az ösztöndíj, a tágas iroda, a bőséges infrastruktúra mellett tudást és kapcsolati tőkét kínál az intenzív, fél éves tehetséggondozó program résztvevőinek.

A jelentkezéshez nem szükséges százoldalas projektleírás, hanem egy nagyon átgondolt, tiszta, de maximum 300 szavas ismertetőt kell gyártani a termék vagy szolgáltatás koncepciójáról. Ezt kiegészíti egy maximum 500 szavas ütemterv, illetve maximum 100 szóban az alkotók víziója a projekt jövőjével kapcsolatban. A Talent program nem ragad le a webes és technológiai koncepcióknál, sőt, kifejezetten támogatja a különböző képzési területekről érkező ötleteket, legyenek azok az ökotudatossággal, fenntartható fejlődéssel vagy akár az ipari formatervezéssel kapcsolatosak.

A jelentkezéseket január 19-ig kell leadni, január 26-ig döntés születik, február 3-án pedig már kezdődik is a munka, ami egészen június 30-ig tart. További részletek a hivatalos jelentekzési oldalon vagy személyesen a Ráday utca 30-ban található irodában. A Kitchen Budapest elsősorban hazai jelentkezőket vár, de a régiós országokból vagy akár messzebbről is fogad jelölteket, így esély van arra is, hogy a fél éves munka során már eleve egy nemzetközi közegben tanulhatnak egymástól a résztvevők.


 
 
CC BY NC SA