Áprilisban immár ötödik alkalommal lesz újra Smartmobil konferencia

Az idén immár ötödik alkalommal, 2014. április 3-án megrendezendő konferencián a szakma képviselői keresik majd arra a választ, hogy miként lehetne a fejlesztői ökoszisztéma javításával Budapestet a régió technológiai központjává fejleszteni.

Idén április 3-én kerül megrendezésre a jubileumi, ötödik Smartmobil konferencia. A rendezvény 4 év alatt az egyik legnagyobb szakmai és technológiai eseménnyé nőtte ki magát, ami a múlt évben már közel ezer látogatót fogadott. Idén a belváros közepén lévő Király utcába költözik a konferencia, ahol a VAM Design Center emeleteit fogják megtölteni előadásokkal.

A konferencia szervezői a múlt évben a világ minden tájáról hoztak befektetőket, hogy megmutassák nekik a hazai mobilos startupokat. Idén ezt a vonalat építve azt a kérdést feszegetik, hogy miként lehet Budapestből a jól működő startup központ. A szervezők célja, hogy katalizálják a szereplők közti párbeszédet a hazai és nemzetközi piacon. A Smartmobil 2014 ezért idén felemelkedő startup központokból hoz el sikeres startupokat és befektetőket, hogy meséljenek arról, miként működnek ezek a központok és mit tudunk tenni azért, hogy Budapestnek is sikerülhessen.

  • Tel-Aviv: Fej Schmuelevitz
    A Waze-t képviseli majd, a világ egyik leggyorsabban fejlődő közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása, amelyet nemrég vásárolt fel a Google 1.1 milliárd dollárért.
  • New York: Jonathan Weneger
    A rendkívül sikeres Timehop alkalmazás alapítója és vezetője, 2003 óta dolgozik különböző startupoknál New York-ban.
  • London: David Mollison
    A Bloom.fm az egyik legsikeresebb nemzetközi zeneszolgáltató, pénzügyi vezetőjüket, Davidet arra kérjük, a zenei piac jövőjével kapcsolatban hozzon képbe minket.
  • Dublin: David Scanlon
    Az Enterprise Ireland kockázati tőkebefektető cég vezetője.
  • Stockholm: Daniel Daboczy
    Fundedbyme közösségi tőkebefektetői oldal alapítója, aminek segítségével számos projekt útnak indult már.
  • Amszterdam: Phuong Do
    A Layergloss alapítója, a termékük segítségével rendkívül egyszerűen lehet interaktív applikációkat készíteni.
  • Prága: Jaroslav Trojan
    A Credo Ventures kockázati tőkebefektető cég partnere.

Az idei év slágertémája az entertainment/szórakoztatás lesz. A hazai piacon végre elindult az előfizetéses zeneszolgáltatások, TV szolgáltatások és film szolgáltatások térhódítása, amik középtávon alapjaiban fogják megváltoztatni a médiafogyasztási szokásainkat. Idén számos nemzetközi piaci szereplő lépett a hazai piacra, zenétől – Spotify – a könyvön át a TV-ig és a filmig, közülük is többet meginvitálunk a konferenciára.

Természetesen a konferencia szakmai programjában is komoly témákkal készülnek. Idén az előző évhez hasonlóan 4 teremben tartják az előadásokat. Ezek mindegyike egyedi, tematikus terem lesz, ahol a fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment-, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing, játék- és smarthome piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseit járják körbe. A szervezők közel 100 előadóval készülnek, a hazai befektetői piac vezetőitől a legjobb hazai alkalmazásfejlesztőkig.

A szervezők a számos nemzetköi előadó ellenére fontos szempontnak tartják szakmai konferencia elérhetőségét, ezért március 1-ig nagyon kedvező "early bird" jegyárral készültek az érdeklődőknek, ami ár/érték arányban és networking lehetőségével együtt az egyik legjobb alkalom lesz, hogy a mobiltechnológiai és startup piac szereplői összejöjjenek.

További részletek és regisztráció a Smartmobil 2014 konferencia honlapján.


 
 
CC BY NC SA