Peter Thiel tart zártkörű előadást az idei Brain Bar konferencián

Júniusban a Brain Bar konferencia vendége lesz Peter Thiel, a PayPal társalapítója, a világ egyik legsikeresebb befektetője. A férőhelyek korlátozott száma miatt előadása zártkörű lesz, azon csak a fesztivál bérletet vásárlók és diákok vehetnek részt.

Budapestre érkezik Peter Thiel, aki június 2-án tart előadást az idei Brain Bar konferencián. Thiel alapítótársával, Elon Muskkal közösen hozta létre az internetes pénzforgalmat forradalmasító PayPal-t. Thiel továbbá számos sikeres vállalkozás, köztük a Facebook, a LinkedIn és a SpaceX első nagybefektetője.

Szintén ő hozta létre az adatelemzéssel foglalkozó, mára 20 milliárd dollár értékűre becsült Palantir-t, amely az Egyesült Államok védelmi minisztériumának isbeszállítója. A nevét viselő Thiel Ösztöndíj 20 év alatti, kiemelkedően tehetséges fiatalokat támogat abban, hogy felsőfokú tanulmányok helyett saját vállalkozásba fogjanak.

Az idei Brain Bar számos nagy nevet sorakoztat fel. Az előadók között szerepel a világ leghíresebb robotjának számító Sophia, a sztárséf Massimo Bottura,a sci-fi szerző Ted Chiang,a Google-alelnök Jacquelline Fullerés Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa.

A Brain Bar konferenciát idén május 31. és június 2. között rendezik a Corvinus Egyetem campusán. A több mint félszáz világhírű és úttörő gondolkodót, tudóst, politikust, művészt felsorakoztató fesztivál fókuszában a jövő legérdekesebb, legellentmondásosabb témái állnak, mint például a robotok és emberek együttélése, a mesterséges intelligencia morális kérdései, a Big Data és tech monopóliumok hatalma vagy a Szilícium-völgy és a startup kultúra kritikája.


 
 
CC BY NC SA