Nemzetközi előadók az április 3-i Smartmobil 2014 konferencián

A Smartmobil 2014 idén olyan nemzetközi előadókat hoz Budapestre, akik tapasztalataik átadásával segíthetik a hazai fejlesztői ökoszisztéma előrelépését. A konferencia egy másik slágertémát, a változó médiafogyasztási trendeket is boncolgatja majd.

Az idén ötödik alkalommal, 2014. április 3-án megrendezésre kerülő Smartmobil 2014 arra keresi a választ, hogy miként lehetne a fejlesztői ökoszisztéma javításával Budapestet a régió technológiai központjává fejleszteni. Számos külföldi szakember véleménye, hogy a magyar garázscégek fejlesztői potenciálban és kreativitásban jól állnak, viszont hiányzik belőlük a „gyilkos ösztön”, amivel az innovációt piacképes termékké formálják.

Éppen erre a problémára keres megoldást a konferencia azzal, hogy idén rekordszámú nemzetközi előadónak ad helyet, akik New York-tól, Tel-Aviv-ig a világ legpezsgőbb startup hubjaiban szerzett tapasztalataikat osztják majd meg a hazai szakmával. Az egyik legnagyobb és legizgalmasabb név a Google által nemrégiben 1,1 milliárd dollárért felvásárolt Waze lesz. A világ legdinamikusabban fejlődő közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazását fejlesztő céget Fej Schmuelevitz, alelnök képviseli majd. Érkeznek még neves startup szakemberek továbbá Londonból, Amszterdamból, Dublinból és Stockholmból is, hogy átadják azt a tudást, amitől ezek a városok sikeres technológiai központokká tudtak válni.

Az Smartmobil 2014 egy másik slágertémát, a változó médiafogyasztási trendeket is boncolgatja majd, melyek szerint egyre inkább a szórakoztatás és élmények közvetítése válik a média fő funkciójává. Ennek apropója, hogy a hazai piacon nemrégiben indultak el az olyan újgenerációs előfizetéses zene-, televíziós- és filmszolgáltatások, mint a Spotify, melyek alapjaiban formálhatják át a magyar felhasználók médiafogyasztói szokásait. Emellett a telekommunikációs piac jövőképe és kihívásai is terítékre kerülnek: ebben a témában többek között Marc Sommer, a Deutsche Telekom európai marketing vezetője és a csoport partnerkapcsolatokért felelős vezetője tart előadást.

Természetesen a konferencia szakmai programjában is komoly témákkal készülnek. Idén az előző évhez hasonlóan 4 teremben tartják az előadásokat. Ezek mindegyike egyedi, tematikus terem lesz, ahol a fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment-, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing, játék- és smarthome piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseit járják körbe. A szervezők közel 100 előadóval készülnek, a hazai befektetői piac vezetőitől a legjobb hazai alkalmazásfejlesztőkig.

Összességében közel 100 nemzetközi és hazai előadó vesz majd részt az eseményen kockázati tőkecégek vezetőitől a legjobb hazai alkalmazásfejlesztőkig, továbbá az Smartmobil 2014 otthont ad majd egy, a hagyományostól eltérő, baráti hangulatú techpiaci állásbörzének is.


 
 
CC BY NC SA