Üzleti és startup versenyek a Magyar Innovációs Techshow 2014-en

Május 2-ig lehet nevezni Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShow-ra, az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re és az első valóban regionális szintű Central European Startup Awards-ra.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter immár hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs Techshow kiállítást , idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech & Sales Demo Day-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.

A Magyar Innovációs TechShow (angol nevének rövidítésével HITS), az ország legkiemelkedőbb új info-kommunikációs termékei és szolgáltatásai számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény célja a magyarországi és közép-kelet-európai digitális ipar legújabb, legizgalmasabb eredményeinek felvonultatása a startup szcéna, az iparági szereplők, a hazai és nemzetközi befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt.

A korábbi évek gyakorlatát követve az MMKlaszter 2014-ben is nyílt felhívásban keresi Magyarország leginnovatívabb új tech fejlesztéseit. A felhívásra 2014. május 2-ig lehet nevezni, a független szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15 jelentkező az esemény rivaldafényében, egységes dizájnú standokon, illetve egy rövid prezentációban a rendezvény nagyszínpadán mutathatja be projektjét május 30-án a Grundon.

Különleges lehetőséget kínál a május 30-i esemény résztvevői számára az OTP Hungaro-Projekt, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat által szervezett Fintech & Sales Demo Day, amelynek célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat keresők és kínálók találhatnak egymásra. A Demo Day-re szintén május 2-ig lehet jelentkezni.

A 2014-as HITS különlegessége, hogy az esemény egyszerre kerül megrendezésre egy új regionális ambíciójú kezdeményezés, a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával. A Startup Awards koncepciója 2012-ben született meg az észak-európai régióban. A 2014. májusban lezajló második Nordic Startup Awards-ot idén testvér-rendezvényként követi az első Central European Startup Awards, melynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között. A versenyre május 2-ig lehet nevezni a rendezvény honlapján.

A társrendezvények negyedikének, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájának célja a startupok, nagyvállalatok és kormányzati szervek vezetői közötti párbeszéd erősítése, és a legsikeresebb startup projektmenedzsment technikák bemutatása.

A május 30-i rendezvény-együttes a számos hazai szakmai szervezet összefogásában, a Nemzeti Innovációs Hivatal kezdeményezésére született Startup Tavasz rendezvénysorozat záróeseménye, ahol a Startup Tavasz keretében április elején lezajlott verseny tíz győztese is bemutatja, hogy mekkorát lépett előre projektjével a verseny két köre között.


 
 
CC BY NC SA