Budapestre érkezik a Pirate Summit európai körútja június 7-én

A Pirate Summit Európa egyik legnagyobb startup eseménye, amit minden évben Kölnben rendeznek meg. A szervezők most egy európai körút keretében 12 európai városba is ellátogatnak, hogy népszerűsítsék a rendezvényt. Június 7-én Budapestre érkeznek.

A Pirate Summit, az európai tech startup szcéna egyik legnívósabb találkozója évről évre összegyűjti az iparág fontos szereplőit, az előadók között pedig globálisan elismert befektetőket és vállalkozókat sorakoztat fel. Az ötnapos rendezvény az egyedi környezetéről is híres, mivel egy elhagyott bányászati üzem területén sokan kalóznak öltözve ünneplik a startup vállalkozói kultúrát.

A kalóz allegória Michal Arringtontól, a TechCrunch alapítójától ered, aki 2010-ben írt cikkében a startup vállalkozókat modernkori kalózokhoz hasonlította. Csakúgy, mint a kalózok, ők is gyakran mindent kockára tesznek, holott a siker és meggazdagodás esélye csekély, a benne rejlő kockázat viszont magas.

A szervezők a Design Terminálban szervezett budapesti rendezvényre is izgalmas programot ígérnek, az előadók között nemzetközileg elismert befektetőkkel, mint Sitar Teli (Connect Ventures) és Thomas Grota (T-Ventures).

Az előadások mellett a részt vevő startupok is prezentálhatnak, mellyel belépőt és bemutatkozási lehetőséget nyerhetnek a kölni eseményre. A prezentációs lehetőségre e-mailben várják a szervezők a jelentkezéseket.

A rendezvényre jegyek itt kaphatóak, a StartupCafe olvasói kedvezményt kapnak a vásárláskor a "pos_lastminute20" promóciós kódot használva.


 
 
CC BY NC SA