Ismerkedj meg a portugál startup világgal augusztus 19-én!

A portugál piacról, az európai betörésről, a kétpólusú (Lisszabon és Portó) startup-világról és a feltörekvő tech-cégek tapasztalatairól, sikereiről, kudarcairól mesélnek a messzi országból jött meghívottak a "We Meet Portugal" eseményen, augusztus 19-én.

Új rendezvénnyel jelentkezik az International Geek-Together, a hazai szervezésű találkozósorozat. Az új epizód címe "We Meet Portugal", ahol (nyilván) a portugál tech- és startup-szcéna képviselőivel lehet találkozni, augusztus 19-én, a Grundon. Az előző, "We Meet Denmark" mintájára létrehozott új esemény jó alkalom a néha belterjessé váló hazai környezetből való kitekintésre és némi ismerkedésre, tapasztalatcserére is.

Bár Portugália földrajzilag messze van, de egy közös piac Magyarországgal, ráadásul a helyi kulturális adottságok, az emberek gondolkodásmódja, a két ország mérete és a startup ökoszisztéma fejlettségi szintje meglepően szoros hasonlóságot mutat a hazaival - mondja Kovács Péter, az IseeQ társalapítója, az esemény egyik szervezője. E hasonlóság miatt a két ország sokat tanulhat egymástól, egymás tapasztalataiból, összehasonlíthatják a sikeres és kevésbé sikeres modelleket.

Portugáliával kapcsolatban érdemes azt is megemlíteni, hogy az ország ugyan nem nagy, de egy hatalmas, 240 milliós, portugálul beszélő piac európai hídfőállása, amibe az igen izgalmas Brazil piac is beletartozik.

A Portugáliát képviselő meghívottak listája igen színes:

  • Nuno Martins (Managing Director of Pioneers Unplugged)
  • Pedro Carmo Oliveira (Co-founder of Jobbox.io)
  • Tiago Vidal (Founder of GoYouth Conference) - a Mobilitás és Multimédia Klaszter illetve a MITO támogatásával
  • João Gonçalo Cunha (CEO of Associação Acredita Portugal)
  • Inês Santos Silva (Co-Founder of Startup Pirates)
  • Bruno Costa (Growth Engineer at Baboom)

A rendezvény, a hagyományaihoz híven igen kötetlen, egy kerekasztal-beszélgetést kivéve nem lesz rögzített tartalom, ahogy hirdetők, standok és egyéb rendezvénytartozékok sem. A non-profit eseményre a belépő jelképes, 1400 forintos tétel, amely ráadásul a helyszínen teljes egészében lefogyasztható. Regisztrálni az esemény Eventbrite-oldalán lehet, a résztvevőkkel előre ismerkedni pedig a Facebook-oldalon van lehetőség.


 
 
CC BY NC SA