A Super Mobility Week rendezvényen mutatkozik be a CryptTalk

A las vegas-i Super Mobility Week rendezvényen mutatkozik be a mobillehallgatás ellen védő CryptTalk. A CTIA Startup Lab program döntőjébe került legjobb 40 vállalkozás az iparág kiemelt vállalati szereplői és befektetői előtt mutatkozhat be.

A világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai startupja közé választotta a mobillehallgatás ellen védő CryptTalk-ot a CTIA, a mobilkommunikációs szektor washingtoni székhelyű nemzetközi szakmai szervezete. A magyar startup ezzel – Kelet-Közép-Európa egyetlen képviselőjeként – bekerült a CTIA Startup Lab program döntőjébe, amely 2014. szeptember 8-11 között a Super Mobility Week rendezvény keretében elismerésben részesíti a világ legjobb, magvető, illetve növekedési szakaszban lévő induló vállalkozásait.

Az CryptTalk-ot 33 amerikai, 5 brit és egy malajziai cég mellett Kelet-Közép-Európából egyedüliként választották be a világ 40 legígéretesebb startupja közé így bejutott Észak-Amerika legnagyobb, mobilkommunikációs újításokat felvonultató éves rendezvénye, a Super Mobility Week keretében megrendezett CTIA Startup Lab döntősei közé. A döntőbe került 40 vállalkozás az iparág kiemelt vállalati szereplői és befektetői előtt mutatkozhat be.

„A mobiltelefonok kevesebb mint fél százalékát védik a lehallgatás ellen, a céges adatok elleni támadások mindennapossá válnak, miközben az üzleti kémkedés súlya az adatlopás indítékai között folyamatosan nő. A piac viszont fokozatosan megérik a biztonsági rés lezárására: egyre többen ismerik fel a problémát, így világszerte nő az igény a mobillehallgatás elleni védekezés területén kifejlesztett legjobb megoldásokra. Számunkra pedig óriási elismerés, hogy a CryptTalkot a mobilkommunikációs szakma már a világ legjobbjai között jegyzi” – mondta Kun Szabolcs, a CryptTalk-ot fejlesztő Arenim Technologies vezérigazgatója.

A CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldást a Super Mobility Week alkalmából szeptember 8 és 11 között egyéni felhasználók az AppStore-ból ingyenesen letölthetik, és CryptTalk-előfizetéssel már rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat fogadhatnak.

A CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívástitkosítási megoldás, amely a legfejlettebb titkosítási és hitelesítési technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. A CryptTalk biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál a magán- és üzleti kommunikáció védelmére.


 
 
CC BY NC SA