Harmadik alkalommal indul a Kitchen Budapest Talent programja

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a fiatal tehetségeket és innovatív projektjeiket felkaroló Talent ösztöndíj programját a Kitchen Budapest. Az kreatív ötletek köré szerveződött 3-5 fős csapatok november 17-ig jelentkezhetnek a cég weboldalán.

A Kitchen Budapest (KIBU) harmadik alkalommal hirdette meg hathónapos, intenzív ötletfejlesztési tehetségprogramját, melyre várja fiatal innovatív tehetségek jelentkezését. A Talent program célja, befektetésre alkalmas ötleteket fejlesszen és a legjobbakat tovább finanszírozza a Startup programban.

Öt csapat kap lehetőséget, hogy megméresse magát, tanuljon és a többiekkel versenyezve létrehozzon az ötletéből az adott projekt kidolgozott és igazolt koncepcióját. Olyan tehetséges fiatalok jelentkezését várják, akik 3-5 fős csapatukkal készek próbára tenni saját ötletüket, tudásukat és elég motiváltak, hogy egy nemzetközileg is elismert design és technológiai laborban próbálják megszerezni mindazt a tudást és tapasztalatot, ami elindíthatja őket az önmegvalósítás útján.

A korai fázisú ötletek számára indított Talent programjukban belső szakértők és a külső mentorok segítségével főként az egyetemista korosztályra számítva igyekszik a nyers ötletekből koncepciót gyártani, illetve a résztvevők gondolkodását fejleszteni, formálni. A program nem ragad le a webes és technológiai koncepcióknál, sőt, kifejezetten támogatja a különböző képzési területekről érkező ötleteket, legyenek azok az ökotudatossággal, fenntartható fejlődéssel vagy akár az ipari formatervezéssel kapcsolatosak.

A kiválasztási folyamat végén a legjobb ötletek gazdáinak a KIBU 6 hónapon keresztül pénzügyi támogatást, inspiratív munkateret, kiépített infrastruktúrát, tudást és kapcsolati tőkét biztosít. A bejutó 4-5 csapat a projekt jellegének megfelelő szakmai mentort kap, aki hétről-hétre figyeli és segíti a tagok munkáját. 

A jelentkezéshez nem szükséges százoldalas projektleírás, hanem egy nagyon átgondolt, tiszta, de maximum 300 szavas ismertetőt kell gyártani a termék vagy szolgáltatás koncepciójáról. Ezt kiegészíti egy maximum 500 szavas ütemterv, illetve maximum 100 szóban az alkotók víziója a projekt jövőjével kapcsolatban. 

Jelentkezni a Kitchen Budapest weboldalán lehet, amit személyes interjúk követnek a Talent program profiljába leginkább illeszkedő projektek csapataival.  A jelenleg futó talent projektekről itt olvashatsz.  A jelentkezési határidő: 2014. november 17.


 
 
CC BY NC SA