November 25-én harmadik alkalommal lesz Kudarckonferencia

November 25-én harmadik alkalommal lesz Kudarckonferencia. Ezúttal 14 előadó mesél: pszichológus, jogász, vállalkozó, orvos, multis vezető is lesz köztük. A közös pont mindannyiuk életében, hogy a kudarcot átélték és ezt képesek másoknak is elmondani.

Idén november 25-én harmadik alkalommal lesz Kudarckonferencia. Ezúttal 14 előadó mesél egyes szám első személyben: pszichológus, jogász, vállalkozó, orvos, multis vezető is lesz köztük. A közös pont mindannyiuk életében, hogy a kudarcot átélték és ezt képesek másoknak is elmondani.

Szélsőségekre készül az őszi konferencia: gyermekhospice-ház orvosa mesél majd az elkerülhetetlen fájdalomról, és sikeres vállalkozó a megélt pánikról. Tabukat döntöget néhány téma: szóba kerülnek az előítéletek is, politikai aktivista beszél a teljesíthetetlen elvárásokról, és újságíró arról, mit jelent valójában kiteregetni az igazságot.

"Hálás vagyok ezeknek az előadóknak, hogy több száz ember előtt tudnak úgy kitárulkozni, hogy egy cseppnyi sajnálatot vagy kárörömet nem váltanak ki. Az eddigi alkalmakon sokat nevettünk, kicsit könnyeztünk is, de leginkább megerősödött a hitünk abban, hogy a siker lehetséges, a kudarc pedig az élet szerves egészébe illeszkedik" - mondta Hűvös Ágnes business coach, a Kudarckonferencia műsorvezetője.

A kudarc sajnálattal vagy kárörvendéssel fűszerezve naponta jelenik meg a sajtóban. De a kudarcról mint egy tanulási folyamat elkerülhetetlenül szükséges láncszeméről nagyon ritkán hallunk. Kulturálisan téves ez a gondolkodás, változtatni kellene rajta.

Ezt a gondolatot terjesztette ki a Business Meetup két alapítója, Hűvös Ágnes és Gellai Richárd, amikor megrendezte az első Kudarckonferenciát. Akkor öt sikeres vállalkozó mesélt kudarcairól, bukott üzleteiről, magánéleti konzekvenciákról. A Vatera-alapító Valner Szabolcs például 14 bukott vagy bukdácsoló vállalkozás történetét mesélte el.

A bukás valójában egy olyan pillanat, ami a jövőbeli siker esélyét növeli, és aki a kudarcot vallott vállalkozásából tanulni tud, az nem bukott ember, függetlenül vállalkozása sorsától.


 
 
CC BY NC SA