Budapest 3D Printing Days: mindent a 3D nyomtatásról

Május 14-16. között harmadik alkalommal rendezik meg a régió legnagyobb 3D nyomtatással foglalkozó eseménysorozatát, a Budapest 3D Printing Days, ahol a szakmai programok mellett a nagyközönség is kipróbálhatja az új ipari forradalmat ígérő technológiát.

A Budapest 3D Printing Days a közép-európai térség legjelentősebb rendezvénye a 3D nyomtatás területén. Célja, hogy évente összehozza a régió 3D nyomtatási piacának szereplőit, a vállalkozásoktól a befektetőkig, és hogy a nagyközönség is megismerkedhessen a dinamikusan fejlődő technológiával.

Május 14-16. között a budapesti Akvárium Klubban huszonöt cég mutatja be innovációit, vezető nemzetközi szakértők tartanak szakmai előadásokat, és a látogatóknak lehetőségük lesz felfedezni és kipróbálni a legújabb fejlesztésű 3D nyomtatókat és szoftvereket.

Május 15-én nemzetközi konferenciát rendeznek, amelynek nyitó előadását a FreeDee Printing Solutions szervezésében Alexander Hafner a MakerBot Europe igazgatója tartja a 3D-nyomtatás oktatási és kutatási lehetőségeiről. De a Budapest 3D Printing Days előadói között ott lesz a 3D Printing Industry világszerte ismert szerzője, Davide Sher, Sabina Barcucci az olasz MUSE – Museo delle Scienze munkatársa, Mányai Roland, az első felhőalapú 3D-szolgáltatást nyújtó platform a Leopoly vezetője is.

A Budapest 3D Printing Days számos workshopot kínál az érdeklőődknek: végig lehet követni a digitális fényképezés segítségével történő 3D-modell-építést, ki lehet próbálni a háromdimenziós szkennelést, meg lehet ismerkedni az építészeti modellek nyomtatásával, valamint a legnépszerűbb nyílt rendszerű 3D-nyomtató-készletekkel, a főbb alkatrészekkel és azok összeépítésével is.

A 3D-nyomtatás piaca világszinten évi mintegy hárommilliárd dollárral nő. Az egyre olcsóbbá és hatékonyabbá váló technológia a következő évtizedben várhatóan egész iparágakat alakít át, a formatervezéstől a tömegtermelésig. A Design Terminál azért is hívta életre három évvel ezelőtt a Budapest 3D Printing Dayst, hogy a szélesebb közönség megismerhesse, jelenleg milyen utakat jár be a dinamikusan fejlődő háromdimenziós nyomtatási technológia, de emellett fontos célja, hogy összekösse Közép-Európa 3D-nyomtatással foglalkozó innovátorait, gazdasági és műszaki szakembereit.


 
 
CC BY NC SA