Jelentkezz a JIC akcelerátor STARCUBE IoT és IT programjára

A Brno-i JIC akcelerátor STARCUBE programja, melynek fókusza a tárgyak internete (IoT) és az IT biztonságtechnika, egyedülálló felszereltségű infrastruktúrával és felkészült szakemberekkel segít kidolgozni terméked vagy szolgáltatásod prototípusát.

A JIC a leghosszabb ideje működő cseh akcelerátor. Az elmúlt öt év alatt 62 projektet támogattak, amelyek összesen 5 millió dollár befektetéshez jutottak a privát szektorból. Nem véletlen, hogy a Fundacity által nemrég megjelent, az európai szereplőket elemző piackutatás a 20 legaktívabb akcelerátor közé sorolta a JIC-t.

A JIC most induló STARCUBE programjába világosan meghatározott piacképes ötleteken dolgozó csapatokat keres, melyek fókusza a tárgyak internete (IoT) és az IT biztonságtechnika. A három hónapon át tartó program keretén belül 80 tapasztalt mentor áll rendelkezésre a résztvevőknek, akiknek szemináriumok, műhelyórák és mentorokkal való konzultációk során segítenek kidolgozni a termékek és szolgáltatások prototípusát.

Továbbá, a programban résztvevő csapatoknak tobb mint 4000 euró értékben állnak rendelkezésre juttatások olyan partnerektől, mint az IBM, Microsoft, Konica Minolta, Flextronics és az Amazon Web Services. A JIC STARCUBE népszerűségét jól mutatja, hogy bőven a július 31-i határidő előtt már 22 országból érkeztek jelentkezések a programra.

Az akcelerátor két finanszírozási csomagot kínál az érdeklődő csapatoknak: az első keretében a három hónap alatt 1800 euró áll rendelkezésre fejlesztésre és az indulással kapcsolatos egyéb költségekre, a második csomagban pedig 700 euró utazási költségtérítés. Mindkét csomagban két-két csapattag összesen 600 eurót is kap költségeik fedezésére. A finanszírozásért cserébe a programban résztvevő startupokban 2% tulajdonrészt szerez az JIC STARCUBE.

Az akcelerátor több sikeres projekttel is büszkélkedhet: jó példa a Skypicker, amely egy olcsó repülőjegyeket segít keresni európán belül, nemrég jelent meg cikk a Business Insider weboldalán.

A programra július 31-ig várják a jelentkezéseket. Az érdeklők további információkat találhatnak a JIC STARCUBE program weboldalán.


 
 
CC BY NC SA