A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a LastPass céget

A Logmein 125 millió dollárért vásárolta fel a jelszókezelési technológiát fejlesztő Lastpass-t. A hozzáférés-kezelők piaca már most is dollármilliárdokban mérhető, így érthető, hogy a Logmein lecsapott a Lastpass díjnyertes technológiájára.

A LogMeIn 125 millió dollárért vásárolta fel a jelszókezelési technológiát fejlesztő amerikai céget, a LastPass-t. A felvásárlás a következő hetekben már végbe is mehet: a feltételek szerint a Logmein első körben 110 millió dollárt fizet a Lastpass-nak, majd később további 15 millió dollárt folyósít nekik.

A LogMeIn hivatalos sajtóközleménye szerint az azonosító rendszerek piaca felívelőben van, mivel egyre népszerűbbek a mobilalkalmazások, illetve a webes és felhő alapú rendszerek. A munkaállomások egyre kevésbé központosítottak, viszont a munkahelyi felhő alapú rendszerek 80 százaléka érzékeny, vagy a vállalat számára nélkülözhetetlen adatokat tárol. Eközben az internetezők kétharmada ugyanazt a jelszót használja szinte az összes weboldalhoz.

Az azonosító rendszerek és hozzáférés-kezelők piaca már most is dollármilliárdokban mérhető, így érthető, hogy a Logmein lecsapott a LastPass díjnyertes technológiájára. Magyar cég valószínűleg még sosem költött ennyi pénzt egy másik startup felvásárlására.

A LogMeIn szerint a BYOA (bring your own app = hozd a saját alkalmazásod) iránti igény egyre nagyobb, így olyan megoldásokat fejlesztenek, amik segíthetnek az üzleti és egyéni felhasználóknak a személyes adataik védelmében.


 
 
CC BY NC SA