Megalakult a befektetőket tömörítő Hungarian Business Angel Network

Megalakult a hazai angyal befektetőket tömörítő Hungarian Business Angel Network. A szervezet célja, hogy közösségbe szervezze a magyar üzleti angyalokat, vagyis azokat a magánszemélyeket, akik korai fázisban lévő vállalkozásokba fektetnek be.

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Design Terminál kezdeményezésére megalakult a Hungarian Business Angel Network, amelytől a korai fázisú vállalkozások felkarolását várják.

A Hungarian Business Angel Network (HBAN) célja, hogy közösségbe szervezze a hazai angyal befektetőket, vagyis azokat a magánszemélyeket, akik korai fázisú vállalkozásokat karolnak fel. Az üzleti angyalok nemcsak pénzügyi befektetéssel, de szakmai támogatással és kapcsolatrendszerükkel is segíthetik a kezdő vállalkozásokat.

A kezdeményezést Candace Johnson, az Üzleti Angyalok Európai Hálózatának (EBAN) elnöke is biztosította támogatásáról, a megnyitó esemény vendége és előadója volt továbbá Ivar Siimar, az Észt Üzleti Angyalok Hálózatának (EstBAN) elnöke, valamint Károlyi Antal, a hazai befektetői piac meghatározó alakja is. A HBAN várja az érdeklődő magánbefektetőket, illetve a – kisebb összegű – tőkét kereső vállalkozások jelentkezését.

A befektetési piac élénkülését és a pályazati pénzektől való elmozdulást jelezheti, hogy a tavalyi év végén Oszkó Péter nevével fémjelzett társaság is hasonló céllal alapított Power Angels néven angyal befektetőket tömörítő csapatot.


 
 
CC BY NC SA