Fél év alatt 225 millió forintot fektetett be a Power Angels

A Power Angels fél éves működése alatt 6 befektetésről kötött megállapodást és összesen nagyságrendileg 225 millió forintot helyezett ki. A csapat az új projektek felkutatása mellett gőzerővel dolgozik a CEE Lift Off! startup verseny szervezésén.

Az tavaly novemberben indult, üzleti angyalok szupercsapataként emlegetett Power Angels működése első 6 hónapjában 6 befektetésről kötött megállapodást. A 6 startup-ot 500 cég és projekt közül választották ki.

Az analitikai és perszonalizációs megoldásokat kínáló SpringTab és a mesterséges intelligencia alapú fotóválogató Picturesqe 150 ezer dollárt fektetett a magyar cég. A tartalmak közösségi megosztásait katalizáló BrandVee 75 ezer fontos befektetést kapott, a töltés nélküli design hardver technológiák piacán aktív Liber8 Tech pedig 50 millió forintot kapott. Az AeroGlass-ba, ami speciális szoftverekkel nyújt vizuális információkat gyakorló pilóták számára, 150 ezer dollárt fektetett a cég, a kutatók publikációs tevékenységét segítő HubSience-t indulásként 20 millió forintos összeggel támogatja a Power Angels.

"Év végéig még egy további tőkeemelést tervezünk és annak forrásait is számításba véve nagyságrendileg 20 hasonló jellegű befektetést tervezünk lezárni" – ismertette a jövőbeli terveket Oszkó Péter.

Az Oszkó Péter által vezetett, üzleti angyalokból álló Power Angels-hez 5 új befektető csatlakozott, az új tagok között van például Héjja Róbert, aki korábban az Argus Capital partnereként volt aktív a magántőke befektetések piacán, vagy Botond Szabolcs, aki számos technológiai vállalkozás alapítója. A cég törzstőkéje ezáltal nagyjából duplájár, aközel félmilliárd forintra emelkedett.

A befektetési célpontok aktív felkutatása mellett a Power Angels kiemelkedő szerepet vállal a CEE Lift Off! startup verseny lebonyolításában is. Az idei fődíj a cég 150 ezer eurós befektetési ajánlata, továbbá a zsűri tagja lesz Balogh Péter, Botond Szabolcs, Késmárki László és Oszkó Péter is. A tavalyi évhez hasonlóan csatlakozik a bírák közé a cseh Credo Ventures képviselője, Andrej Kiska, valamint a zsűri nemzetközi jellegét fogja erősíteni az osztrák SpeedInvest nevében Michael Schuster.


 
 
CC BY NC SA