Egészségügyi startupokat vár Belrinbe a Bayer mentor programja

A Bayer 2013 óta ír ki támogatást fiatal vállalkozóknak. A Grants4Apps egészségügy területére fókuszáló ösztöndíjprogram pénzbeli és szakmai támogatást nyújt az innovatív cégeknek. Fókuszban a női egészség, kardiológia, szemészet, onkológia és radiológia.

A Bayer újra meghirdette Grants4Apps nemzetközi programját, amelynek keretében olyan digitális egészségügy-profilú startupok pályázhatnak, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott értéket képviselnek a betegek és orvosok számára, nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését.

Idén a Bayer elsősorban olyan projekteket vár, amelyek a cég fókuszterületeit érintik, mint például a női egészség, a kardiológia, a szemészet, a hematológia, az onkológia és a radiológia. A szervezők sem tartalmilag, sem formailag nem szorítják keretek közé az ötleteket: a nevezők bármilyen integrált, új generációs technológiával pályázhatnak, amely támogatja a diagnosztikát, a gyógykezelés nyomon követését, az orvos-beteg együttműködést vagy az egyes betegségek megelőzését. A megoldások lehetnek mobil alkalmazások, szolgáltatások, online adatfeldolgozásra alkalmas viselhető eszközök, diagnosztikai csomagok.

Azon öt nyertes startup, amelyik a legígéretesebb digitális egészségügyi koncepcióval pályázik, 50 000 euróig terjedő pénzügyi támogatást valamint 100 napra (augusztustól decemberig) dedikált irodahelyiséget és infrastruktúrát kap Berlinben, a Bayer központjában. Ezen kívül a nyerteseket a Bayer saját szakértői és független üzletemberek mentorálják, üzleti modelljeik továbbfejlesztésében és projektjeik megvalósításában.

A Grants4Apps 2013-ban indult, és egyike a Bayer azon sikeres nyitott innovációs kezdeményezéseinek, amelyekkel a vállalat támogatni kívánja a fiatal vállalkozókat. A digitális egészségügy területére fókuszáló Grants4Apps ösztöndíj program két éve az Accelerator inkubátor programmal bővült, mely így már nem csak pénzügyi támogatást, de szakmai mentorálást is nyújt az innovátor startupok számára.

A harmadik alkalommal indított Grants4Apps programra magyar pályázókat is várnak, 2016. május 31-ig ezen a linken lehet jelentkezni.


 
 
CC BY NC SA