A Berkeley Egyetem Skydeck programjában tanulhat egy magyar startup

Az InnoTrade programnak köszönhetően október 1. és november 15. között egy magyar startup is részt vehet a Berkeley Egyetem Skydeck inkubációs programjában, ahol egy szakmai mentor folyamatos támogatása mellett teheti sikeressé fejlesztését.

A Kaliforniában működő Berkeley Egyetem Skydeck inkubációs programja a Szilícium-völgy elismert oktatási és tudományos műhelye, amely feltörekvő vállalkozások számára segít az amerikai piacra lépésben. A Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade kezdeményezésének köszönhetően a programban való részvételt és a San Franciscó-i szállást biztosítja egy, a szakmai zsűri által kiválasztott vállalkozás két képviselőjének 2016. október 1. és november 15. között.

A program kiemelt hozadéka, hogy a kiutazó magyar startup folyamatos kapcsolatban áll majd egy, a projekt fókuszával megegyező területről érkező mentorral, aki segítséget nyújt a képzés keretében megvalósuló workshopokra történő felkészülésben, valamint hasznos tanácsokkal lát el a projekt sikeresebbé tétele érdekében.

A program időtartama alatt a mentor folyamatos támogatása mellett továbbá lehetőség nyílik a Skydeck teljes infrastruktúrájának használatára, a Berkeley Egyetem előadásainak látogatására, és hetente egyszer a szakmai fejlődést célzó eseményeken való részvételre is.

​​A képzés mindemellett egyedülálló lehetőséget biztosít az amerikai jogi és gazdasági környezet, illetve üzleti kultúra megismerésére, továbbá arra, hogy a kiválasztott startup bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe, networking események keretében bővítse nemzetközi kapcsolatrendszerét, és befektetőkkel találkozzon.

Az InnoTrade program zsűrije várja azon startupok jelentkezését, akik működő prototípussal rendelkeznek, a globális piacot célozzák, illetve legalább egy éve aktívan dolgoznak a projekten. Ezen felül fontos a startup nemzetközi versenyképességének bizonyítása már elért eredmények révén.

A jelentkezés további feltétele a one pager elküldése, illetve annak részletes, legalább másfél oldalas bemutatása, hogy miért az adott csapat a legalkalmasabb a programban való részvételre és annak révén pontosan milyen eredményekre, találkozókra számít, továbbá előreláthatólag heti bontásban milyen feladatokat vállal a program mellett.

A jelentkezéseket az InnoTrade program honlapján várják szeptember 11-ig.


 
 
CC BY NC SA