Újabb, 1.5 millió dolláros tőkebevonást hajtott végre az Antavo

Kiemelkedő szakmai mérföldkőhöz érkezett a szegedi startup vállalkozás, az Antavo, ahol jelentős, 1.5 millió dolláros tőkeemelésre került sor. A befektető tőkealapok között találjuk többek közt az iEurope-ot, az Innovation Nest-et és a magyar ARETE-t.

Jól indult az év a szegedi székhelyű Antavo számára, ahol most jelentős, 1.5 millió dolláros tőkeemelésre került sor. A tőkeemelés nem csak hazai tekintetben kiemelkedő: a közép-kelet-európai régióban működő startup vállalkozások mindössze 9%-a jut el ekkora tőkeemelésig, az Antavo sikere tehát nemzetközileg is mérhető.

A befektető tőkealapok között találjuk az iEurope-ot, az Innovation Nest-et és a magyar ARETE-t. A befektetők tagjai között szerepel Colleen Bell, az Egyesült Államok egykori magyarországi nagykövete, Christopher Mattheisen, akit nemrég neveztek ki a Microsoft Magyarország élére, amúgy a Magyar Telekom korábbi CEO-ja, és Csák János, a MOL volt elnöke, volt londoni nagykövet.

A 2012-ben alapított Antavo az elmúlt évben komoly szakmai sikereket könyvelhetett el: megháromszorozódott a bevételük, valamint 14-ről 44-re nőtt az alkalmazottaik száma. A cég főként a divatipar számára fejleszt olyan marketingszoftvert, melynek célja újszerű, nem hagyományos hűségprogramok kialakítása és futtatása.

A cég a kezdetektől fogva úgy rendezkedett be, hogy a nemzetközi piacon tudjon majd részt venni. Jelenleg tizenhat országból vannak ügyfeleik, hat nemzetiségből származnak kollégáik és hat helyszínről (Szegedről, Budapestről, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Olaszországból és Norvégiából) működtetnek irodát.

Az Antavo célja, hogy inspiráló környezetet biztosítson a munkatársainak, ezért fontos számukra, hogy tavaly elnyerték "Az Év Irodája" címet 400 négyzetméteres szegedi loft irodájukkal. A hazai elismerés mellett egy újabb nemzetközi szakmai díjnak is örülhet az Antavo. A brit BOC Brilliance Awards-on nyerték el "Az év nemzetközi vállalata" elismerést.


 
 
CC BY NC SA