Jelentkezz a Kendall Teams kéthetes tanulmányútjára Bostonban

Jelentkezz a Kendall Teams kéthetes tanulmányútjára Bostonban

Az InnoTrade program keretében ismét négy induló vállalkozás bővítheti kapcsolatrendszerét és gyűjthet be szakmai visszajelzéseket a keleti part innovációs központjában, Bostonban, 2017. március 27. és április 7. között egy kéthetes szakmai program részeként.

A 2016-ban négy magyar innovatív vállalkozás képviselte hazánkat a keleti part kiemelt jelentőségű innovációs központjában zajló Kendall Teams programjában. A kiutazó cégek rengeteg új szakmai kapcsolatra tettek szert, számos üzleti tárgyalást bonyolítottak le, mentoroktól, iparági szakemberektől kaptak hasznos tanácsokat, valamint a konkurencia megismerésére is lehetőségük nyílt. Tovább »

Százezer új munkahelyet teremthetne az európai digitális piac

Százezer új munkahelyet teremthetne az európai digitális piac

Az induló technikai vállalkozások Ázsiába és Amerikába mennek, Európa lemaradni látszik a digitális fejlődésben - hívja fel a figyelmet a Roland Berger legutóbbi tanulmánya. Az országoknak most kell cselekedniük, hogy megvédjék gazdaságaikat a lemaradástól.

A digitális átalakulás megváltoztatja a fogyasztói szokásokat, az üzleti modelleket, a piacok működését. Ezeket a lehetőségeket viszont a különböző országok más-más módon használják ki. Ebben a versenyben Ázsia és Amerika nagyságrendekkel, de nem behozhatatlanul megelőzte Európát. A Roland Berger szakértői szerint a lehetőségek megfelelő kihasználásával az európai digitális piac éves szinten 415 milliárd euró bruttó hazai termelésnövekedést könyvelhetne el, és több mint százezer új munkalehetőséget teremthetne.Tovább »

Kilenc csapat mutatkozott be a Design Terminál demó napon

Kilenc csapat mutatkozott be a Design Terminál demó napon

A Design Terminál 2014-óta éve rendezi meg mentorprogramját, amelyben eddig összesen 800 innovatív vállalkozás vett részt. Most kilenc új és igéretes mutatta be eredményeit Design Terminál mentorprogramjának szemeszterzáró eseményén.

A Design Terminál 2014-óta éve rendezi meg mentorprogramját, amelyben eddig összesen 800 innovatív vállalkozás vett részt. A programban aztán az üzleti életben már bizonyított szakemberek segítik a csapatokat.Tovább »

Öt év után újra Budapestre érkezik a Startup Live

Öt év után újra Budapestre érkezik a Startup Live

Újra Budapestre jön a Startup Live, ahol a résztvevők nemzetközi szakmai mentorálással mindössze három nap alatt juttathatják el ötletüket az üzleti tervig. A győztes csapat részt vehet európa egzik legnagyobb tech showján, a Pioneers Festival-on.

Február 17-19 között hazai és nemzetközi mentorok körében dolgozhatnak a Startup Live résztvevői azon, hogy kiderüljön, tényleg övék-e a következő nagy piacképes vagy innováció. A Startup Live a Pioneers Festivál előszobája, hiszen a mentorcsapat tagjai rendszeresen segítik a közép-európai legnagyobb startup fesztivál résztvevőinek piac- és kapcsolatépítését az osztrák fővárosban.Tovább »

Jönnek a FinTech startupok, komoly változás vár a bankszektorra

Jönnek a FinTech startupok, komoly változás vár a bankszektorra

A FinTech startup-ok együttműködnének a pénzügyi szolgáltatókkal, azonban szkeptikusak azok digitális átalakulásra való felkészültségét tekintve, derül ki a Roland Berger kutatásából, melyben a tanácsadócég 248 cég véleményét kérte ki Európa 18 országában.

2015-ben világszerte mintegy 19 milliárd dollárt fektettek pénzügyi technológiai, másnéven FinTech cégekbe, amely közel 60%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A befektetők szerint ezek a pénzügyi-technológiai start-up vállalkozások innovatív termékeikkel képesek jelentős piaci részesedést rabolni középtávon a jelenlegi bankoktól és biztosítóktól.Tovább »


 
 
CC BY NC SA