Digitális Startup Stratégiát fogadott el a Kormány

Digitális Startup Stratégiát fogadott el a Kormány

Digitális Startup Stratégiát (DSS) fogadott el a Kormány, melynek célja az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező startup vállalkozások létrejöttének és fejlődésének támogatása. A hosszú távú stratégia startup központtá fejlesztené Budapestet.

A digitális gazdaság Magyarországon jelenleg a GDP több mint 20 százalékát adja és a foglalkoztatottak csaknem 15 százalékának biztosít munkát. A digitális gazdaság a magyar nemzetgazdaság egyik kitörési pontja, ezért átgondolt, valamennyi területre – így a startup ökoszisztémára is – kiterjedő fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír.Tovább »

11 ország vesz részt a Women Startup Competition 2017-ben

11 ország vesz részt a Women Startup Competition 2017-ben

2017-ben londoni döntővel és Európa 11 országában megrendezésre kerülő elődöntőivel a Women Startup Competition, óriási lehetőséget biztos nemcsak a hazai és európai női vállalkozók és startupperek, de azon angyal és kockázati tőkebefektetők számára is.

2014-es indulása óta több mint 300 nemzetközi és hazai startup jelentkezését fogadta és támogatta szakmailag a Women Startup Competition. A jelentkezők száma évről-évre nőtt, az idei versenyre már 200 fölötti előregisztráció érkezett.Tovább »

Újabb állami támogatású inkubátorok indulhatnak Budapesten

Újabb állami támogatású inkubátorok indulhatnak Budapesten

Új felhívással egészül ki a startup vállalkozások építését ösztönző környezet megerősítését célzó „Innovációs ökoszisztéma” pályázati program. Az új felhívásnak köszönhetően a központi régióban is indulhatnak új inkubátorok: 3-5 darab kaphat támogatást.

A Közép-Magyarország régió számára is megnyílik a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző környezet megerősítését célzó „Innovációs ökoszisztéma” pályázati program.Tovább »

Négy magyar startup mutatkozhat be Las Vegasban a CES 2017-en

Négy magyar startup mutatkozhat be Las Vegasban a CES 2017-en

Január 5-8. között immár ötvenedik alkalommal rendezik meg Las Vegas-ban a Consumer Electronics Show-t (CES), ahová 3800 kiállítót és 165 ezer látogatót várnak a szervezők. Ezúttal négy ígéretes startup vállalkozás jelenhet meg kiállítóként a CES-en.

Évről-évre a Las Vegas-i CES nyújtja a legátfogóbb képet arról, hogy melyek a legújabb trendek, termékek és vívmányok. Jövő év elején sem lesz ez másként, hiszen a világ legnagyobb tech kiállításán, több mint 220 ezer négyzetméteren a világ meghatározó nagyvállalatai mutatják be innovációikat, illetve mellettük a világ minden tájáról 600 startup is kiállítja fejlesztéseit.Tovább »

Greengo: elektromos közösségi autó szolgáltatás indul Budapesten

Greengo: elektromos közösségi autó szolgáltatás indul Budapesten

Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki a közösségi autózás területén vállalkozik, ez a fa pedig kétszer olyan nagy, ha az autó elektromos. A most indult magyar Greengo itt szeretne nagyot alkotni – a fővárosban bárhol felvehető elektromos autókkal.

Magyarországon még nem sikerült kialakítani a közösségi autózás kultúráját, jó pár évvel vagyunk lemaradva a nyugat-európai mentalitáshoz képest. A saját autó még mindig egyfajta státusszimbólum, nehéz az átállás, nem egyértelmű, hogy mekkora piaci igény lesz a Greengo-ra.Tovább »


 
 
CC BY NC SA