Dán szakmai befektető csatlakozott az OptoForce csapatához

Dán szakmai befektető csatlakozott az OptoForce csapatához

Enrico Krog Iversen dán szakmai befektető több mint félmillió eurót invesztált az OptoForce robotikai cégbe. Az új szakmai befektetővel párhuzamosan a társaság meglévő tulajdonosai is úgy döntöttek, hogy további tőkét juttatnak a magyar cégnek.

A robotok terjedésével egyre bonyolultabb munkafolyamatokat bíznak rájuk, ahol már tapintásérzékelésre is szükség van. Az OptoForce szabadalma erre a problémára messze túlszárnyalja a rendelkezésre álló megoldásokat. A szenzorokban infravörös fény segítségével detektálják a szilikon struktúra eldeformálódását, ami egy radikálisan új megközelítés.Tovább »

Az Airbus innovációs programjában vehet részt az Aero Glass

Az Airbus innovációs programjában vehet részt az Aero Glass

Az légi navigációs alkalmazást fejlesztő Aero Glass bejutott az Airbus fél éves innovációs programjába, amely lehetőséget ad arra, hogy a legígéretesebb új fejlesztések az Airbus innovációs ökoszisztémájának segítségével minél előbb piacra kerüljenek.

Az Aero Glass olyan okosszemüvegekhez készült alkalmazás, amelynek segítségével a pilóta három dimenzióban látja kivetítve a repüléssel kapcsolatos kulcsfontosságú információkat. Az Aero Glass rendkívül látványos bemutató videójával néhány éve a nem kifejezetten repüléssel foglalkozó weboldalakat, blogokat is meghódította. Tovább »

A BeeRides bejutott az EIT Digital Challenge párizsi döntőjébe

A BeeRides bejutott az EIT Digital Challenge párizsi döntőjébe

Egyedüli magyar cégként jutott a Beerides az EIT Digital Challenge startup versenyének párizsi döntőjébe. A BeeRides egy újabb területen, az autóbérlés piacán honosítaná meg a sharing economy modellt, miközben a reptéri parkolásra is alternatívát kínál.

Jó eséllyekkel száll ringbe az EIT Digital Challenge párizsi döntőjében a magyar BeeRides, a régió első repülőtéri közösségi autómegosztója. A BeeRides lehetőséget biztosít a reptérről induló utasoknak, hogy ingyenesen parkolhassanak, teljes körű Allianz biztosítás mellett pedig bérbe adhassák az autójukat az ide érkező turistáknak. A 2015 májusi indulásuk óta több mint 13.000 autónapnyi parkolást bonyolítottak le.Tovább »

Lengyelországban terjeszkedik az online takarítás közvetítő Rendi

Lengyelországban terjeszkedik az online takarítás közvetítő Rendi

Egy évvel az indulása után Lengyelországban is elindította szolgáltatását a magyar online takarítás közvetítő. A Rendi Varsóban kezdte meg működését, de a későbbiekben Gdansk-ban és Krakkóban is terjeszkedne, sőt további országokban is tervezik a megjelenést.

A kezdetektől fogva a régiós piacra készülő Rendi megtette az első nagy lépést a nemzetközi terjeszkedés útján. Magyarország 4 nagyvárosa után a vállalkozás most Lengyelországban kezdte meg külföldi terjeszkedését. A döntést egyrészt az indokolta, hogy a lengyelek különösen nyitottak az innovációra, rengeteg nemzetközi startup márka működik itt sikeresen, másrészt 40 milliós lakosságával ez a legnagyobb régiós piac.Tovább »

Harmadik alkalommal rendezik meg a Get in the Ring startup versenyt

Harmadik alkalommal rendezik meg a Get in the Ring startup versenyt

2016. november 24-én harmadik alkalommal szervezik meg a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten. Az eseményre idén 13 országból várják Közép- és Kelet Európa legjobb csapatait, amelynek fődíja egy 200 000 eurós befektetési ajánlat.

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.Tovább »


 
 
CC BY NC SA