Négy év után befejezi működését az Aero Glass

Négy év után befejezi működését az Aero Glass

Az Aero Glass kiterjesztett valósággal segítette volna a navigációt, elsőnek a repülésben. A hardver-fejlesztési költségek megugrása után azonban váltásra kényszerültek, új piacot kerestek, de nem tudtak több finanszírozást szerezni a projektre.

Az Aero Glass két alapítója, Maróy Ákos és Jeffrey Johnson nem kis célt tűzött ki maguk elé még 2014-ben: pilóták számára készült megoldásuk a Google Glass-hoz hasonló okosszemüvegeken jelenítette meg valós időben a pontos navigációs adatokat. Az elkészült demó változatból közösségi finanszírozási kampányban két hét alatt eladtak, majd le is szállítottak 200 darabot. Tovább »

Az Airbus innovációs programjában vehet részt az Aero Glass

Az Airbus innovációs programjában vehet részt az Aero Glass

Az légi navigációs alkalmazást fejlesztő Aero Glass bejutott az Airbus fél éves innovációs programjába, amely lehetőséget ad arra, hogy a legígéretesebb új fejlesztések az Airbus innovációs ökoszisztémájának segítségével minél előbb piacra kerüljenek.

Az Aero Glass olyan okosszemüvegekhez készült alkalmazás, amelynek segítségével a pilóta három dimenzióban látja kivetítve a repüléssel kapcsolatos kulcsfontosságú információkat. Az Aero Glass rendkívül látványos bemutató videójával néhány éve a nem kifejezetten repüléssel foglalkozó weboldalakat, blogokat is meghódította. Tovább »

Magyar startupok, akik részt vettek idén a Pioneers Festival-on

Magyar startupok, akik részt vettek idén a Pioneers Festival-on

Idén kilenc magyar startup vett részt a befektetők és szakemberek részéről kiemelt figyelemmel kitüntetett bécsi Pioneers fesztiválon. 4 jutott be a pitch verseny legjobb 50 közé, a Loffice jóvoltából pedig 5 magyar csapat is ingyen standot állíthatott.

Október 29-30-án került megrendezésre Bécsben a 250 befektetőt, 600 startupot, 2500 gazdasági szakembert vonzó Pioneers Fesztivál. Európa egyik legnívósabb startup eseményén idén 9 magyar startup vett részt: 4 jutott be a pitch verseny legjobb 50 helyezettje közé, a Loffice jóvoltából pedig 5 magyar csapat is ingyen standot állíthatott.Tovább »


 
 
CC BY NC SA