Magyar startupok, akik részt vettek idén a Pioneers Festival-on

Idén kilenc magyar startup vett részt a befektetők és szakemberek részéről kiemelt figyelemmel kitüntetett bécsi Pioneers fesztiválon. 4 jutott be a pitch verseny legjobb 50 közé, a Loffice jóvoltából pedig 5 magyar csapat is ingyen standot állíthatott.

Október 29-30-án került megrendezésre Bécsben a 250 befektetőt, 600 startupot, 2500 gazdasági szakembert vonzó Pioneers Fesztivál. Európa egyik legnívósabb startup eseményén idén 9 magyar startup vett részt: 4 jutott be a pitch verseny legjobb 50 helyezettje közé, a Loffice jóvoltából pedig 5 magyar csapat is ingyen standot állíthatott.

Pitch verseny résztvevők

Az Aero Glass egy pilóták számára fejlesztett alkalmazás, amely Google Glass, Epson Moverio és más hordható eszközökön jelenít meg a repülési, meteorológiai, és az útvonalra vonatkozó navigációs adatokat.

A Cubilog egy moduláris szenzorrendszer, amelynek különböző tulajdonságokkal rendelkező moduljait a felhasználás céljának megfelelően lehet kombinálni. A Cubilog egy felhőalapú adatgyűjtő és távvezérlő rendszerhez kapcsolódik, ami felhasználható a legkülönbözőbb iparágakban mérési, megfigyelési, adatgyűjtési vagy automatizálási feladatokra.

Az Optoforce egy három dimenziós erőmérő eszköz, amelyre már szabadalmi védettségük is van. Az optikai elven működő szenzor újdonsága abban áll, hogy nem csak az erő mértékét, hanem annak irányát is képes meghatározni, érzékenysége a végtelenségig fokozható, akár egy tollpihe érintésének hatásait is pontosan meg tudja mérni.

A Smartdrive egy adatgyűjtő eszköz, ami a modern járműben lévő szabványos diagnosztikai csatlakozót használva rögzíti a működéssel kapcsolatos adatokat: fordulatszámot, sebességet, váltóállást, fogyasztást, de akár a gázpedálszöget is. Az eszköz mobil internet kapcsolaton keresztül tölti fel az adatokat egy szerverre.

Kiállítók

Idén a Loffice versenyt hirdetett Pioneers Festival standhelyekért, amelyre 88 hazai startup adta le a megadott határidőig pályázatát. Az elbírálás két körben zajlott, először egy online felületen keresztül válogatták le a zsűritagok azt a 11 startupot, akit a döntőn való részvételre javasoltak. 2014. október 26-án, vasárnap este pitch session keretében választották ki az 5 nyertest.

A Codie egy fejlesztő játék 10-14 éves gyerekek számára, amelynek segítségével a fiatalok játszva sajátítják el a programozás és a számítógépes logika alapjait. A csomag egy robotból és egy okostelefon applikációból áll. Az applikáció a startup által készített, egyedi, grafikus programnyelvet használja, a roboton pedig a gyerekek által létrehozott programok futtathatóak.

A Colibrilabs egy erdélyi vállalkozás, amely drónjaival a jelenlegi világrekordot szándékozik megdönteni, prototípusai ötször több időt töltenek a levegőben, mint az átlagos versenytársak termékei. Bustya Attila alapító Csíkszeredán tervezi és szereli össze drónjait.

A DZZOM bioinformatikai vállalkozása élen jár a humán sejteken belüli gének és fehérjék által alkotott hálózatok építésében és szimulációjában, így hozzájárul a komplex betegségek biológiai folyamatainak és kapcsolatainak megértéséhez.

A Liber8 Technology célja pedig, hogy megszabadítsa a világot a lemerülő akkumulátoroktól és a mindent behálózó kábelektől. A magyar cég olyan IT termékeket gyárt majd, amik kábel és gombok nélkül működnek és sohasem kell őket tölteni.

A NowTech által fejlesztett GyroSet egy elektronikus kerekesszék vezérlő platform, amely fedélzeti számítógépe lehetővé teszi a kerekesszék fejmozgással való vezérlését. A GyroSet funkciói révén lehetővé teszi, hogy a súlyosan mozgássérült emberek is dolgozhassanak, illetve kapcsolatot teremthessenek a külvilággal.

Október 28-án a nyertesek csomagoltak és a Loffice által szervezett ingyenes busszal indultak Bécsbe, hogy elfoglalják standjukat az üzleti fesztiválon.


 
 
CC BY NC SA