60 millió eurós programot indít az EIT Európa innovátorainak

60 millió eurós programot indít az EIT Európa innovátorainak

A koronavírus okozta válság leküzdésére irányuló, közös uniós erőfeszítések részeként az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette az EIT válságkezelési kezdeményezésének elindítását, hogy ösztönözze az innovatív vállalkozásokat.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) igazgatótanácsa úgy döntött, hogy 60 millió euró összegű kiegészítő finanszírozást különít el az innovátorok számára, hogy ösztönözze a magas hatásfokú megoldásokat, amelyek szembeszállnak ezzel a korábban soha nem tapasztalt társadalmi és gazdasági kihívással. Az EIT új kezdeményezése az EIT tudományos és innovációs társulásai által Európa-szerte végrehajtandó tevékenységek két fő csoportjából áll.Tovább »

Pécsre és Budapestre érkeznek az EIT Health Innovációs Napjai

Pécsre és Budapestre érkeznek az EIT Health Innovációs Napjai

Az EIT által szervezett Innovációs Napok (iDays) célja, hogy ösztönözze az egészségügyi innovációt az egyetemi hallgatók körében. Idén ősszel két iDay-t is rendeznek, november 5-én a Pécsi Tudományegyetemen, november 7-én pedig a budapesti Semmelweis Egyetemen.

Október és november folyamán Európa-szerte 20 ország 31 helyszínén gyűlnek össze egyetemisták, hogy bemutassák és továbbfejlesszék az egészségügy digitalizálását célzó ötleteiket. Az Innovációs Napokat (iDays) a 140 vezető egészségügyi technológiai és gyógyszeripari vállalatot, kutatóintézetet és élvonalbeli egyetemet tömörítő és az Európai Unió támogatását élvező EIT Health rendezi meg. Az egy- vagy kétnapos programok során a diákok betekintést kapnak az egészségügyi innováció gyakorlati működésébe, és csapatokban birkózhatnak meg a való életből vett egészségügyi kihívásokkal.Tovább »

A BeeRides bejutott az EIT Digital Challenge párizsi döntőjébe

A BeeRides bejutott az EIT Digital Challenge párizsi döntőjébe

Egyedüli magyar cégként jutott a Beerides az EIT Digital Challenge startup versenyének párizsi döntőjébe. A BeeRides egy újabb területen, az autóbérlés piacán honosítaná meg a sharing economy modellt, miközben a reptéri parkolásra is alternatívát kínál.

Jó eséllyekkel száll ringbe az EIT Digital Challenge párizsi döntőjében a magyar BeeRides, a régió első repülőtéri közösségi autómegosztója. A BeeRides lehetőséget biztosít a reptérről induló utasoknak, hogy ingyenesen parkolhassanak, teljes körű Allianz biztosítás mellett pedig bérbe adhassák az autójukat az ide érkező turistáknak. A 2015 májusi indulásuk óta több mint 13.000 autónapnyi parkolást bonyolítottak le.Tovább »

250 ezer euró összdíjazású startup versenyt hirdet az EIT Digital

250 ezer euró összdíjazású startup versenyt hirdet az EIT Digital

Az EIT Digital Challenge olyan vállalkozások számára kínál lehetőséget, amelyek üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek. A versenyre öt területen várják a pályázatokat 2016. július 15-ig.

A digitális innovációban és oktatásban vezető szerepet betöltő EIT Digital immár harmadik alkalommal hirdeti meg startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásait keresik, hogy segítsék őket a növekedésben. A digitális technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások öt területen nyújthatják be pályázataikat.Tovább »


 
 
CC BY NC SA