A hackathonok tanúlsága, hogy nem veszíthetjük el a jó ötleteket

A hackathonok tanúlsága, hogy nem veszíthetjük el a jó ötleteket

A vállalkozások sikeréhez a jó ötletek mellett jó csapatra is szükség van – ezt mutatta meg a hétvégi Hackathon-in-a-Box ötletverseny. Bár sok a jó ötlet, tízből csak egy éri meg induló vállalkozásként az első évet. Ezen az arányon kíván javítani a Hackathon.

Két hete a Pázmány Egyetem, most pedig a BME Innovációs Laborja, a Demola adott helyet a közismert egyetemi ötletversenynek. A rendezvényen két napig dolgozhattak együtt a hallgatók közismert startupok alapítóival és mentorokkal ötleteik projektté formálásán. A Hackathon-in-a-box közvetlen célja, hogy az egyetemeken megteremtse a magyar startup cégek utánpótlása, illetve hogy sikeres vállalkozóként itthon tartsuk, vagy akár haza is hozzuk a fiatalokat. Az ötletek megőrzése így válhat valóra itthon is.Tovább »

A Kutatók Éjszakáján indul a Hackathon, az egyetemi ötletverseny

A Kutatók Éjszakáján indul a Hackathon, az egyetemi ötletverseny

3 verseny, 5 sikeres projekt, mintegy 300 versenyző és rengeteg jó ötlet a mérlege a Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat eddigi fordulóinak. A startup világ utánpótlás-szállítói őszre 3-4 versenyt terveznek. Az első ezen a hétvégén startol.

A nemzetközi hackathon modell (hacking+marathon) itthon is sikeres. A módszer meghódította Magyarország egyetemeit. A Kutatók Éjszakájával egy időben indul el a verseny őszi szezonja, amelyhez újabb egyetemek csatlakoztak. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatikai karának (szeptember 27-28.) versenyével startol a rendezvény sorozat, amelyet a BME-Corvinus (október 4-5.) közös eseménye követ.Tovább »

Hackathon-in-a-box: ötletverseny indul egyetemistáknak

Hackathon-in-a-box: ötletverseny indul egyetemistáknak

A március 22-én induló új versenysorozat lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevő egyetemisták találkozhassanak tapasztalt vállalkozókkal, üzleti mentorokkal, és együtt dolgozva ötleteiken belekóstoljanak az induló vállalkozások mindennapjaiba.

A Hackathon-in-a-box egy speciális üzleti ötletverseny a legtöbb helyszínen 2 napos időbeosztással működő minimum 50-60 indulót, versenyzőt megmozgató esemény. A szervezők mottója, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak. A rendezvénysorozat új ötleteket hoz felszínre, megmutatja a résztvevők – korábban esetleg rejtett – igazi erősségeit, közösséget épít, és demonstrálja az egyetem és a hallgatók kreativitását. A versenysorozatot 4 vidéki és 2 budapesti egyetemen rendezik meg. Tovább »


 
 
CC BY NC SA