Ilyen volt az első Pioneers Unplugged Budapest

A kreativitás, az innováció és az inspiráció jegyében több mint száz vállalkozó, befektető, és programozó vett részt kedden az első budapesti Pioneers Unplugged rendezvényen, ahol a magyar startup ökoszisztéma teljes keresztmetszetében képviseltette magát.

Az InVendor szervezésében megrendezett eseményt, ahol a magyar startup ökoszisztéma teljes keresztmetszetében képviseltette magát Imre Zsombor nyitotta meg. A Pioneers Unplugged egy technológiai fókuszú esemény, amely kötetlen hangulatban biztosít kapcsolatteremtési lehetőséget a hazai innováció meghatározó szereplőivel. Az Unplugged célja, hogy vállalkozókat oktasson és inspiráljon, valamint helyi és regionális startup közösségeket kapcsoljon össze a világ minden tájáról.

„A startup kultúra egyik alapvető értéke, és egy jól működő ökoszisztéma elengedhetetlen feltétele a kapcsolatépítés, az együttműködés és a kölcsönös tudásmegosztás. A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy az Unplugged jó fórumot biztosít ezekhez, és összehozza az érintetteket. Mindössze négy óra leforgása alatt új együttműködések, üzletek és partneri kapcsolatok születtek.” – nyilatkozta Imre Zsombor, az InVendor alapítója.

Az első előadó Árvai Péter, a Prezi alapítója volt, aki saját példáján keresztül mutatta be, hogyan teremthet egy startup vállalkozás pár év alatt 140 munkahelyet, hogy világszerte 24 millió felhasználót szolgáljon ki. A nemzetközileg elismert közösségi média szakértő, Dr. Meskó Bertalan a webes orvoslás lehetőségeiről beszélt. Példája jól mutatja, hogy az új technológiák hatékonyan alkalmazhatók a konzervatív, bizalmi kapcsolatokra épülő iparágakban is.

Az esemény egyik látványossága a Leonar3Do új, web-alapú, organikus, közösségi digitális 3D modellezésre alkalmas megoldásának bemutatója volt. A Leopoly segítségével új lendületet kaphat a manapság egyre divatosabb 3D nyomtatás.

A Pioneers Unplugged helyi szervezője Szabó Balázs, az InVendor üzletfejlesztési vezetője, aki személyes céljának tartja a nemzetközi lehetőségek becsatornázást Magyarországra. A Pioneers Unplugged Budapest sorozatot ezentúl két havonta rendszeresen rendezik meg azzal a céllal, hogy egy kreatív, innovatív, tenni akaró közösség rendszeres találkozási pontja legyen. A következő alkalom a nyári szünet után, szeptemberben várható.


 
 
CC BY NC SA