Szeptemberben újra Budapestre érkezik a Startup Sauna

Szeptember 16-án újra megrendezésre kerül a Startup Sauna egész napos budapesti rendezvénye, ahonnan a legjobb startupok meghívást nyerhetnek az október 14-én Helsinkiben induló 5 hetes programra. A rendezvényre a jelentkezéseket szeptember 8-ig várják.

Tavaly került megrendezésre a Startup Sauna első budapesti rendezvénye. Az Invendor szervezésének köszönhetően idén Szeptember 16-án visszatér az akcelerátor program Magyarországra. Céljuk, hogy felkutassák a legígéretesebb startupokat és meghívják azokat az október 14-én Helsinkiben induló 5 hetes programra.

A délelőtt a zsűri előtt tartott bemutatókból áll, ahol bemutatkoznak a résztvevő projektek. Délután a legjobbnak ítélt 10 csapat tagjai személyesen kaphatnak visszajelzést az „eddzőktől”. A nap végén hírdetik ki azt az egy csapatot, amely részt vehet az október végén kezdődő hat hetes programon Helsinkiben.

A coachok között újra ott lesz a finn Ilkka Kivimaki – az SAP korábbi felsővezetője, a hazai startup véleményformálók közül pedig Záboji Péter - a European Entrepreneurship Foundation alapítója, Hild Imre - az iCatapult vezetője, Kádas Péter blogger, valamint Imre Zsombor - az InVendor alapítója.

„Immár harmadik alkalommal dolgozunk a Startup Saunával a regionális startup ökoszisztéma felvirágoztatásán. A program non-profit jellege miatt külön ajánljuk minden startuppernek, hiszen finn barátaink a kiválasztott cégektől sem cégrészesedést, sem egyéb díjat nem várnak a kiváló minőségű nemzetközi accelerator programért cserébe” – tette hozzá Szabó Balázs, az InVendor üzletfejlesztési vezetője.

A Startup Saunát 2010-ben alapították azzal a céllal, hogy „nyílt forrásúvá tegye” az üzletfeljesztést a korai életszakaszban lévő cégek számára Észak-Európában, a Baltikumban és Oroszországban. Szándékuk, hogy befektetőket és tehetségeket vonzzanak a régióba, serkentsék növekedésüket, majd viszzaküldjék őket, hogy azok változásokat vihessenek a hazai piacok életébe. Az évente két alkalommal megrendezésre kerülő Startup Sauna indulása óta összesen több mint 25 millió dollár befektetéshez segítette azt a 90 vállalkozást, amelyeket 500-nál is több jelentkező közül válogattak ki.

A Startup Sauna szervezi továbbá a Slush konferenciát, amelynek célja, hogy összekösse a kezdeti fázisban lévő projekteket a nemzetközi kockázati tőkebefektetőkkel. A konferencia tavaly 3500 látogatót, 550 startupot, valamint 250 befektetőt és újságírót fogadott a két napos rendezvényen Helsinkiben.

A Startup Sauna egy kiváló kezdeményezés, amely bizonyítottan köti össze Észak-Európát a Szilícium-völggyel. A budapesti rendezvény remek alkalmat biztosít a Magyar startupoknak, hogy megjelenjenek a nemzetközi porondon és tapasztalt mentorok előtt méressék meg magukat. A rendezvényre jelentkezni itt lehet, a jelentkezéseket szeptember 8-ig várják.


 
 
CC BY NC SA