ReDefine: a Prezi konferenciája design témakörben október 2-3-án

Október 2–3-án Budapesten olyan úttörő gondolkodású designerek fognak találkozni, akik saját szakmájuk jövőjét formálják újra. A konferencián a világ minden tájáról érkező designerek mutatják majd be, hogy hogyan változtatja meg a design az életünket.

Október 2–3-án Budapesten olyan úttörő gondolkodású designerek fognak találkozni, akik saját szakmájuk jövőjét formálják újra. A konferencián – amelynek nem véletlenül ReDefine a címe – arról lesz szó, hogyan változtat meg a design olyan iparágakat, mint a média, a zene vagy a kommunikáció.

Design alatt mindenki egy kicsit mást ért, de egy biztos, hogy mindig is egy folyamatosan fejlődő tudomány volt. Ma a legizgalmasabb része ennek a fejlődésnek, amikor a digitális világ összeolvad a kézzelfogható valósággal. A ReDefine konferencián a világ minden tájáról érkező, korszakalkotó designerek mutatják be, hogy hogyan változtatja meg a design az életünket.

A szervezők meghívták Colin Burns-t, aki a világ egyik legnívósabb médiavállalatának a kreatív részlegét vezeti. A BBC kreatív igazgatójaként ő áll a híres multimédia felület, az iPlayer mögött. Azért jön el Budapestre, hogy beavassa a közönséget a design-vezérelt média jövőjébe. A 2011 óta működő, a szervezet digitális médiaszolgáltatásait összefogó BBC Future Media kreatív igazgatójától olyan dolgokról hallhatunk, mely minden médiában érdekelt designer számára értékes tudást jelent.

A konferencián Etienne Mineur is tart előadást, aki a japán Issey Miyake céggel 8 éven keresztül tökéletesítette azt a weboldalt, amely végül számos nemzetközi díjat kapott. A designer jelenleg az Ensad professzora és társalapítója számos designügynökségnek, legutóbb például a neves Les Editions Volmique fűződik a nevéhez. Itt jelenleg azon dolgozik, hogy a társasjátékokat digitális videójáték formájába öntse egy okostelefonos alkalmazáson keresztül, de nem akármilyen módon. A játékban összefonódik a digitális világ és a kézzelfogható valóság. Sikeres karrierje miatt világszerte számos szabadúszó designer példaképként tekint rá.

Mike Tucker (a Universal Everything interaktív igazgatója) a konferencián Polyfauna nevű projektjéről fog mesélni (amelyet a népszerű Radiohead zenekarral közösen mutattak be elsőként), ami egy új médiumot jelenthet a zeneipar számára. Az alkalmazás a zenéket különbőző módokon szólaltatja meg a mobiltelefon elhelyezkedésétől és a felhasználó beavatkozásától függően, új dimenziókat nyitva ezzel a zenének. Az előadás kifejezetten inspiráló lehet a kreatív szakemberek számára, akiket érdekel, hogy merre tart a design, és mik a legújabb trendek a kreatív iparban.

És ez csak néhány a ReDefine konferencia 15 előadója közül, akik megmutatják, hogy mi történik, amikor a digitális és a fizikai világ találkozik. A Redefine konferencia remek alkalom a designer generáció számára, hogy felfedezze a design egy új arcát és tudatos tervezési elveket ismerjen meg.


 
 
CC BY NC SA