BitFilm: nemzetközi Bitcoin filmfesztivál a Prezi központjában

Ddecember 4-én keröl megrendezésre a BitFilm nemzetközi filmfesztivál budapesti eseménye a Prezi Nagymező utcai központjának rendezvénytermében, ahol animációkat és dokumentumfilmeket vetítenek majd a nálunk is egyre népszerűbb Bitcoin témájában.

Világszerte több helyszínen tartják meg a BitFilm fesztivált, melynek központi témája a digitális fizetőeszköz, a Bitcoin. Budapesten december 4-én tartják az eseményt a Prezi Nagymező utcai rendezvénytermében, ahol a világszerte nagy sikernek örvendő animációkat és dokumentumfilmeket vetítenek majd a nálunk is egyre népszerűbb Bitcoin témájában.

A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz, ami a modern fizetési rendszerek számos problémájára ad forradalmi választ, emellett pedig olyan lehetőségeket is biztosít, amik az élet más területén is lökést adhatnak a fejlődésnek, új elvek kivitelezésének. A legbátrabb feltételezések szerint a társadalom önrendelkezési jogát lesznek képesek visszaadni a Bitcoin elvén alapuló egyéb közösségi átviteli megoldások.

A Bitcoin rajongótábora itthon is folyamatosan növekszik, nem csak magánszemélyek, hanem startup-vállalkozók is meglátták benne a potenciált. Ősszel elindult az első hazai Bitcoin ATM az Anker közben, mely már az első napokban túlszárnyalta a beüzemelők óvatos becslését és a nemzetközi hírverésnek is köszönhetően két hónap után 500 tranzakción is túl van már. Továbbá a Bits of Proof felvásárlásával megtörtént az első sikeres exit is – így nevezik azt, mikor egy startupot a kezdeti befektetés többszöröséért adnak el egy kockázati tőkés társaságnak.

A BitFilm fesztivál magyar szervezői is a fenti két indokból csatlakoztak a nemzetközi felkéréshez: a hazai népszerűség és a Bitcoinban rejlő lehetőségek miatt várható, hogy sokan eljönnek az – egyébként ingyenes – vetítésre, ahol egyébként minden film magyar felirattal lesz megtekinthető. A hírek szerint egyes hazai vállalkozások a fesztiválhoz időzítve újabb bejelentéseket is tehetnek Bitcoin alapú fejlesztéseik kapcsán.

A budapesti BitFilm rendezvény Facebook oldala itt található.


 
 
CC BY NC SA