15 startup került be a Design Terminál mentorprogramjába

15 startup került be a Design Terminál mentorprogramjába

130 startup jelentkezett a Design Terminál tavaszi mentorprogramjára. A szakértők tizenöt ígéretes csapatot választottak ki, akikből pár éven belül új magyar sikertörténet válhat. Drón, divatcég és írásfejlesztő toll is van a legújabb mentoráltak között.

A Design Terminál 2015 őszén bővítette vállalkozásfejlesztő tevékenységét. Az eddig csak designcégeknek nyitott mentorprogramra már digitális technológiákkal és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhettek, mert napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek. A januárban kezdődő szemeszterre közel 130 innovatív vállalkozás jelentkezett, akik közül több lépcsőben választották ki a 15 legígéretesebbet.Tovább »

2,5 milliárd forint segíti startup cégek nemzetközi piacra lépését

2,5 milliárd forint segíti startup cégek nemzetközi piacra lépését

A komplex GINOP-3.1.3-15 program részeként mentorhálózat épül ki a nemzetközi részvétel elősegítése érdekében. A tudás és kapcsolatbővítés, valamint a lehetőségek helyben történő feltárása és kiaknázása érdekében képzéseket és rendezvényeket is szerveznek.

IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása címmel kiemelt felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP-3.1.3-15-IKT). A felhívás keretében egy olyan projekt támogatása a cél, amely segíti a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő infokommunikációs és távközlési (IKT) startup vállalkozások nemzetközi piacra lépését, növeli a kapcsolati tőkét, valamint erősíti a szektor szereplőinek együttműködését.Tovább »

Power Angels: új angyal befektetőket tömörítő csapat alakult

Power Angels: új angyal befektetőket tömörítő csapat alakult

Power Angels néven alapítottak a hazai IT és pénzügyi világ nagyjai angyal befektetőket tömörítő nyitott kört, melynek célja, hogy az erősen szabályozott Jeremie alapok kifutása után egy rugalmasabb, piaci alapon működő támogatói rendszert építsen ki.

Az angyal befektetőket tömörítő Power Angels tagjai a befektetői és startup világ teljesen eltérő szegmenseiből érkeztek: Késmárki László és Balogh Péter az egyik legsikeresebb magyar gyökerű informatikai vállalkozás, az NNG alapítói, Oszkó Péter egykori jeremie-s alapvezető, most az OXO labs-et irányítja, Polgár András a ValDeal Innovációs Zrt.-től jött, Domonkos András pedig a Lombard Csoport létrehozójaként szállt be a Power Angels mögött álló zrt.-be.Tovább »

Startup.Coach: közösségi oldal induló vállalkozások számára

Startup.Coach: közösségi oldal induló vállalkozások számára

A Startup.Coach nemű új magyar szolgáltatás találkahelyként szolgál a kezdővállalkozások számára, amelynek célja a közösségépítés, a befektetőkeresés támogatása, a tanácsadók és vállalkozók egymásra találásának segítése az indulást követő két évében.

A Startup.Coach egy teljesen újszerű közösségi oldal, amely a közös munkáról szól. A webes felület kifejezetten az induló innovatív vállalkozásokat segíti többek között a bemutatkozásban, ismertté válásban, műszaki tanácsadásban és a befektetők megtalálásában. Lehetőséget ad arra, hogy innovatőrök, feltalálók, kezdő vállalkozók bemutathassák saját projektjüket, szolgáltatásukat, kampányokat indíthassanak, nyilvántarthassák befektetőiket és eladásaikat, vállalásaikat.Tovább »

In memoriam Záboji Péter

In memoriam Záboji Péter

Július 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Záboji Péter, a hazai startup világ minden tagja által tisztelt meghatározó alakja. Péter bízott a jövőben: úgy gondolta fontos a hitet is visszaadni a fiataloknak, hogy érdemes küzdeni és saját lábon állni.

Mélységesen lesújtott bennünket a szomorú hír, hogy július 3-án elhunyt Záboji Péter, az European Entrepreneurship Foundation (EEF) elnöke és alapítója, a magyar startup világ mindenki által tisztelt meghatározó alakja. Pétert szakmailag is, emberileg is a legnagyobbak között tartottuk számon.Tovább »


 
 
CC BY NC SA