Megnyílt a nemzetközi hálózatba tartozó Impact Hub Budapest

Megnyílt a nemzetközi hálózatba tartozó Impact Hub Budapest

Az Impact Hub Budapest nem csak co-working hely, hanem egy nagy nemzetközi hálózat tagja, közösséget előtérbe helyező értékrendjével pedig több kíván lenni, mint munkahely: az itt dolgozók karrierjüket és projektjeiket segítő képzéseket is kapnak.

Világszerte 70 városban biztosítanak közösségi irodákat a környezeti és társadalmi problémákra érzékeny, innovatív és kreatív vállalkozóknak, szabadúszóknak, cégeknek és szervezeteknek az Impact Hub-ok. Tovább »

Megalakult a befektetőket tömörítő Hungarian Business Angel Network

Megalakult a befektetőket tömörítő Hungarian Business Angel Network

Megalakult a hazai angyal befektetőket tömörítő Hungarian Business Angel Network. A szervezet célja, hogy közösségbe szervezze a magyar üzleti angyalokat, vagyis azokat a magánszemélyeket, akik korai fázisban lévő vállalkozásokba fektetnek be.

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Design Terminál kezdeményezésére megalakult a Hungarian Business Angel Network, amelytől a korai fázisú vállalkozások felkarolását várják.Tovább »

Ötmilliárdos állami pályázat inkubátorok létrehozására vidéken

Ötmilliárdos állami pályázat inkubátorok létrehozására vidéken

Megjelent az új ötmilliárdos Innovációs Ökoszisztéma pályázat, amelynek célja a startup vállalkozások alapítását ösztönző inkubátorok megerősítése, továbbá a kezdeti fázisú innovatív vállalkozások fejlesztése a Közép-Magyarország térségen kívül is.

Az Innovációs Ökoszisztéma pályázat (GINOP-2.1.5-15) a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző inkubátorok megerősítését célozza. A program célja, hogy az inkubációs tapasztalattal rendelkező szereplők tudását felhasználva olyan régiós startup központok jöjjenek létre, melyek lehetőséget biztosítanak az innovatív ötletek felszínre kerülésének és megvalósításának.Tovább »

Magyar startup ökoszisztéma: a legfontosabb trendek 2015-ben

Magyar startup ökoszisztéma: a legfontosabb trendek 2015-ben

Pénzügyi sikerekből és új szolgáltatásokból sem volt hiány az elmúlt évben. 2015-ben egészen magas volt a befektetések száma, több exit is történt az elmúlt évben, valamint közösségi finanszírozásban is voltak magyar sikerek az elmúlt évben.

A magyar színtéren is nemzetközi trendek uralkodnak. Idén ugyan egészen magas volt a befektetések száma, és ezek nagy része Jeremie-alapok formájában történt, vagyis a tőke 80 százalékát az Európai Unió finanszírozta, és csak 20 százalék saját tőkére volt szükség. A Jeremie-alapok most kifutottak, ezért nagy kérdés, hogy milyen támogatási formának lesz központi szerepe. A 2015-ös év még mindig arról szólt, hogy a csapatok többsége anyagi szempontból saját erőből dolgozott. 2016-ban lehet hogy megindul a fejlődés, ha valóban létrejön az ígért 8-10 államilag támogatott inkubátorház, egyenként 5-600 millió forint támogatással.Tovább »

15 startup került be a Design Terminál mentorprogramjába

15 startup került be a Design Terminál mentorprogramjába

130 startup jelentkezett a Design Terminál tavaszi mentorprogramjára. A szakértők tizenöt ígéretes csapatot választottak ki, akikből pár éven belül új magyar sikertörténet válhat. Drón, divatcég és írásfejlesztő toll is van a legújabb mentoráltak között.

A Design Terminál 2015 őszén bővítette vállalkozásfejlesztő tevékenységét. Az eddig csak designcégeknek nyitott mentorprogramra már digitális technológiákkal és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhettek, mert napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek. A januárban kezdődő szemeszterre közel 130 innovatív vállalkozás jelentkezett, akik közül több lépcsőben választották ki a 15 legígéretesebbet.Tovább »


 
 
CC BY NC SA