Ember és technológia kapcsolatát vizsgálja a SMART konferencia

Kilencedik alkalommal rendezik meg idén hazánk legfontosabb technológiai konferenciáját a SMART-ot. A szakmai esemény idén a technológia és az ember kapcsolatát vizsgálja, valamint a digitális iparág legfrissebb trendjeit mutatja be négy fő témakörben.

A technológiai forradalom gyorsvonatként száguld és az élet egyre több terültén okoz tektonikus erejű változásokat. A SMART 2018 konferencia, melynek idén 2018. április 4-én a budapesti Akvárium Klub ad otthont, négy fő tematika köré építve nyújt betekintést a friss technológiai trendekbe és ezek társadalmi hatásaiba, valamint a világban a digitalizáció hatására bekövetkező változásokba.

A szakmai fórum amellett, hogy konkrét cégek élenjáró megoldásait és rangos hazai technológiai szakértők véleményét mutatja be a legújabb technológiák egyénre és gazdaságra kifejtett hatásáról, határterületek szakembereit is megszólaltatja. A legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő technológiai területek jelenleg az automatizáció és a mesterséges intelligencia, melyek sci-fi-be illő víziókat gerjeszthetnek az ember és technológia kapcsolatának jövőjéről. A témát a konferencia keretében több előadó is vizsgálja.

A közelmúltban három jelentős sikersztori is megvalósult magyar startupokhoz kapcsolódóan, friss lendületet adva ezzel a hazai ökoszisztémának. A fizetési megoldást fejlesztő Barion 6 millió eurós (kétmilliárd forintos) kockázati tőkebefektetéshez jutott, az önvezető autók területén aktív AImotive 38 millió dolláros (9,5 milliárd forint) tőkeinjekciót kapott, míg médiaértesülések szerint az amerikai Dell spin-off cége 100 millió dollárért (25 milliárd forint) vásárolta fel az IT biztonságban utazó Balabit-et. A sokak számára inspirációt jelentő sikerekbe és annak részleteibe maguk az alapítók nyújtanak bepillantást a SMART 2018 színpadain.

A hagyományokhoz híven, egyfajta tehetséggondozó szerepet betöltve a SMART 2018 bemutatkozási lehetőséget nyújt a leígéretesebb friss hazai startupoknak és egyetemi innovációknak is.


 
 
CC BY NC SA