StartupKlub: 6 vállakozás mutatkozhat be havonta szakújságíróknak

StartupKlub: 6 vállakozás mutatkozhat be havonta szakújságíróknak

Startup sajtóklub indult Budapesten, ahol havonta 6 kezdő vállakozás mutatkozhat be szakújságíróknak. A klub a hazai startup vállalkozásokat támogatja média megjelenéssel: a startupokról készült cikkek és riportok 1 nap alatt 3 millió olvasót érnek majd el.

Startup sajtóklub indult Budapesten, ahol szakújságírókkal találkozhatnak kezdő vállalkozások, startup-ok. Minden hónapban 6 csapatnak lesz lehetősége arra, hogy a hazai médiának klubkörnyezetben, könnyed prezentációval bemutatkozzon. A szakújságírók olyan magyar kezdő, startup vállakozásokat keresnek, akiknek meg van a képességük ahhoz, hogy ötletteikkel olyan értékeket teremtsenek.Tovább »

Elkészült a BudapestHUB munkacsoport terve, a Runway Budapest

Elkészült a BudapestHUB munkacsoport terve, a Runway Budapest

A tegnapi nap mutatta be a Budapest HUB munkacsoport a "Runway Budapest 2020" címet viselő tervét, amiben javaslatokat fogalmaznak meg a hazai ökoszisztéma kialakítására és a 2014 és 2020 között lehívható Európai Uniós források helyes felhasználásra.

Szeptember közepén jött létre a Budapest Hub munkacsoport a hazai start-up világ szereplőinek és az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakértőinek részvételével, azzal a céllal, hogy meghatározzák a magyar startup ökoszisztéma jövőbeli alakulásának feltételeit, és javaslatokat tegyenek a szabályozói környezet változtatására. Mivel a most kialakított terv az állami és a piaci szereplők együttműködéséből született, minden esély megvan arra, hogy sikeres legyen és a hazai startup-szféra valóban fejlődésnek induljon.Tovább »

Megszületett az államilag támogatott inkubátorok listája

Megszületett az államilag támogatott inkubátorok listája

A Nemzeti Innovációs Hivatal ma ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit. A nemzetközi Bíráló Bizottság döntése értelmében az alábbi inkubátorok nyerték el az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) címet az idei évben.

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) mint az Akkreditált Technológiai Inkubátor pályázat akkreditációs szervezete, 2013. október 15-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit. A nemzetközi Bíráló Bizottság 2013. október 14-i döntése értelmében az alábbi technológiai és élettudományi ágazatot képviselő inkubátorok nyerték el az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) címet az idei évben:Tovább »

Húsz új akkreditált technológiai inkubátor lépne piacra

Húsz új akkreditált technológiai inkubátor lépne piacra

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által meghirdetett Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) pályázatok beadása. A program iránti kimagasló érdeklődést mutatja a közel hatszoros túljelentkezés: a határidőig 20 pályázat érkezett be.

2013. szeptember 15-én lezárult a NIH mint akkreditációs szervezet által júliusban meghirdetett akkreditált technológiai inkubátor (ATI) cím elnyerését célzó pályázat beadása, melyre 20 kitöltött, egyedi pályamű érkezett be elektronikusan. A pályázatok befogadási és támogathatósági vizsgálata jelenleg is zajlik. A program iránti kimagasló érdeklődést mutatja a közel hatszoros túljelentkezés. Az írásbeli pályázati dokumentumok benyújtásán túl a pályázóknak a bírálóbizottság számára majd angol nyelven, prezentáció formájában kell ismertetniük az inkubátor felállítására, működtetésére, eredményességének biztosítására irányuló terveiket.Tovább »

Startup 13: az állam is beszáll a startupok finanszírozásába

Startup 13: az állam is beszáll a startupok finanszírozásába

Állami inkubátorpályázattal tennék sikeressé, és tartanák itthon az ígéretes magyar startupokat. A 2,1 milliárdos, kétszintű pályázat iránt akkora az érdeklődés, hogy máris pótlólagos forrásokat keresnek: 2014-től uniós forrásokat is be kívánnak vonni.

Több mint 2 milliárd forintos pályázat segíti a hazai startup ökoszisztéma élénkítését két egymásra épülő pályázat révén. Az első körben a hazai inkubátorok pályázhatnak az Akkreditált Technológiai Inkubátor cím elnyerésére szeptember 15-ig. Ennek nyertesei jogosultak lesznek a Start-up 13 forrásaira pályázni. A program célja, hogy az innovációra alapuló induló cégeket jövedelmező, exportképes vállalkozásokká tegye, és hogy említett vállalkozások Magyarországon maradjanak, akár olyan módon is, hogy a K+F tevékenységet itthon végzik, miközben a cég központja, marketingje kivásárlás révén máshová kerül. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) megbízott elnöke, Korányi László a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy az akkreditációs szakasz feladatait a NIH végzi el.Tovább »


 
 
CC BY NC SA