Húsz új akkreditált technológiai inkubátor lépne piacra

Húsz új akkreditált technológiai inkubátor lépne piacra

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által meghirdetett Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) pályázatok beadása. A program iránti kimagasló érdeklődést mutatja a közel hatszoros túljelentkezés: a határidőig 20 pályázat érkezett be.

2013. szeptember 15-én lezárult a NIH mint akkreditációs szervezet által júliusban meghirdetett akkreditált technológiai inkubátor (ATI) cím elnyerését célzó pályázat beadása, melyre 20 kitöltött, egyedi pályamű érkezett be elektronikusan. A pályázatok befogadási és támogathatósági vizsgálata jelenleg is zajlik. A program iránti kimagasló érdeklődést mutatja a közel hatszoros túljelentkezés. Az írásbeli pályázati dokumentumok benyújtásán túl a pályázóknak a bírálóbizottság számára majd angol nyelven, prezentáció formájában kell ismertetniük az inkubátor felállítására, működtetésére, eredményességének biztosítására irányuló terveiket.Tovább »

ACME Labs: új startup akcelerátor indult Budapesten

ACME Labs: új startup akcelerátor indult Budapesten

Tapasztalat nemzetközi csapat vezetésével nyitja meg kapuit Budapesten az ACME Labs vállalkozásfejlesztő központ. Az ACME Labs csapata tisztában van vele, hogy a vállalkozók számára az idő pénz, ezért gyors befektetési és támogatási döntéseket ígérnek.

Az ACME Labs egy nyugati stílusú startup akcelerátor, amelyet magyar és közép-európai technológiai vállalkozások támogatására hoztak létre nagy tapasztalatú szakemberek. Az alapítói – Karády György, Chris Farkas, Glenn Thomas és Tolnai Krisztina – Észak-Amerikában nevelkedtek és dolgoztak. Szerteágazó szakmai kapcsolatokkal rendelkeznek a kockázatitőke-befektetési szférában Magyarországon, Közép-Európában, és az Egyesült Államokban egyaránt. Abban hisznek, hogy úgy tudnak leginkább hozzájárulni a korai fázisú vállalkozások sikeressé tételéhez, ha szigorúan a vállalkozó érdekeit helyezik előtérbe. Az ACME Labs ezt a rést hidalja át: az ötlet és vízió kidolgozásától kezdve együtt dolgozik a vállalkozókkal a prototípusok elkészítéséig, és a következő körös tőkebevonásig.Tovább »

Startup 13: az állam is beszáll a startupok finanszírozásába

Startup 13: az állam is beszáll a startupok finanszírozásába

Állami inkubátorpályázattal tennék sikeressé, és tartanák itthon az ígéretes magyar startupokat. A 2,1 milliárdos, kétszintű pályázat iránt akkora az érdeklődés, hogy máris pótlólagos forrásokat keresnek: 2014-től uniós forrásokat is be kívánnak vonni.

Több mint 2 milliárd forintos pályázat segíti a hazai startup ökoszisztéma élénkítését két egymásra épülő pályázat révén. Az első körben a hazai inkubátorok pályázhatnak az Akkreditált Technológiai Inkubátor cím elnyerésére szeptember 15-ig. Ennek nyertesei jogosultak lesznek a Start-up 13 forrásaira pályázni. A program célja, hogy az innovációra alapuló induló cégeket jövedelmező, exportképes vállalkozásokká tegye, és hogy említett vállalkozások Magyarországon maradjanak, akár olyan módon is, hogy a K+F tevékenységet itthon végzik, miközben a cég központja, marketingje kivásárlás révén máshová kerül. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) megbízott elnöke, Korányi László a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy az akkreditációs szakasz feladatait a NIH végzi el.Tovább »

iCatapult: accelerator-t indít a Primus Capital

iCatapult: accelerator-t indít a Primus Capital

Primus Capital kilencedik befektetése nem egy hagyományos cég, hanem az iCatapult névre hallgató accelerator, amelynek célja, hogy New Yorkba juttassa ki a legjobb magyar tech-startup-okat és helyi partnerekkel segítse azokat.

A Primus Capital finanszírozásában, négyszázmillió forint alaptőkével hozta létre az iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.-t Az iCatapult programot Hild Imre és Krajovics Péter vezeti majd, akik korábban a Primus Capital befektetési tanácsadói és kollégái voltak, a közös munkát pedig a Digital Natives csapata és Bárdos Kristóf vezeti. Tovább »


 
 
CC BY NC SA