Képtelenség elhelyezni ennyi tőkét a magyar piacon?

Képtelenség elhelyezni ennyi tőkét a magyar piacon?

Magyarország visszaküldheti az uniós pénzeket Brüsszelbe, ha a kockázati tőkealap-kezelők nem változtatnak forrás-kihelyezési politikájukon. A Jeremie 3 és 4 még sem kezdte a tevékenységét, de a Jeremie 1 és 2 kihelyezési határidejét már hosszabbítani kellet.

Ha nem talál új területeket a hazai kockázati tőke, és nem tud kitörni a jelenlegi szűk mozgásteréből, akkor kudarcra van ítélve – írja a Kockázati Tőke Blog-ban Szobonya Péter, a Compleo Kft. ügyvezetője.Tovább »

Új Jeremie alapok: élesedő verseny a kockázati tőkepiacon

Új Jeremie alapok: élesedő verseny a kockázati tőkepiacon

Február 27-én először mutatkoznak be a hazai Jeremie-piac új kockázati tőkealap-kezelői a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) és az M27 ABSOLVO szakmai konferenciáján. Az újonnan belépő alapok felpörgethetik a hazai innovatív vállalkozásokat.

Kihívásokkal teli, mozgalmas időszak elé néznek a hazai Jeremie-piac új kockázati tőkealap-kezelői, akik először mutatkoznak be február 27-én a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) és az M27 ABSOLVO szakmai konferenciáján. A több mint 40 milliárdnyi kockázati tőke felett diszponáló új Jeremie-alapok erős versenyre számíthatnak a piacon a befektetésekért. Igaz, ennek leginkább az induló cégek és az innovatív projektek örülnek.Tovább »

Megtorpanni látszik a hazai startup befektetési piac

Megtorpanni látszik a hazai startup befektetési piac

Az InsiderBlog értesülése szerint 2013-ban csökkent a hazai startup-okba befektető Jeremie tőkealapok piaci aktivitása. Eelképzelhető, hogy rossz esetben akár 18 milliárd forintnyi befektetés is „bennragadhat” a 3 éve nagy piaci sikerrel működő programban.

Az NFÜ adatai szerint, a Jeremie II. Tőkeprogram keretében az első negyedév végéig összesen 18 milliárd forintnyi, kockázati tőkét folyósítottak 75 db vállalkozásnak. Ez időarányosan lemaradást mutat, hiszen a 2010 nyarán indult tőkeprogram célja, hogy 2013. December 31-ig 48 milliárd tőkét helyezzen ki induló vállalkozásokba. Tovább »

Tőkebőség, projektínség

Tőkebőség, projektínség

A Jeremie program több fordulója elárasztotta a piacot kockázati tőkével, de nem látszik (a cikk szerzője legalábbis nem látja), hogy hol fog ez a rengeteg tőke magának helyet találni. Szobonya Péter cikke Kockázati Tőke Blogban jelent meg.

A Jeremie program több fordulója elárasztotta a piacot kockázati tőkével; de nem látszik (én legalábbis nem látom), hogy hol fog ez a rengeteg tőke magának helyet találni.Tovább »

Villáminterjú: Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere

Villáminterjú: Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere

Elegendő forrás áll rendelkezésre, hogy életképes projektek valósuljanak meg, viszont gyakran vitatható pozicionálásuk és az alapító csapatok üzleti megvalósítási képessége. Sebők Viktória kérdéseire válaszol Simó György.

Simó György a távközlés előtt tíz éven át dolgozott szerzőként és vezetőként a médiában. Több mint tíz évig volt a T-Online és a T-Com vezérigazgatója, majd a Magyar Telekom üzletfejlesztésért és új üzleti területekért felelős vezérigazgató-helyettese. Az Origo portál alapítója, aki számos meghatározó internetes startup (e-kereskedelem, iwiw stb.) felvásárlásában működött közre. Az utóbbi években magánbefektetőként, a startup befektetésekre szakosodott Day One Capital ügyvezető partnere.Tovább »


 
 
CC BY NC SA